Ο κύριος Σάκης Σακκιώτης για το ΙΚΑ της Αίγινας και την κατασκευή του 4ου υποθαλάσσιου αγωγού της ΔΕΗ. .

Για το υποβιβασμό του παραρτήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αίγινας, ακόμη και το ενδεχόμενο της παύσης της λειτουργίας του στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των μονάδων του ΙΚΑ, ζήτημα το οποίο είχε συζητηθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αίγινας απέστειλε πριν από λίγες ημέρες επιστολή προς τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη, στους βουλευτές της περιφέρειάς μας και στο Παράρτημα του ΙΚΑ της Αίγινας.


Παράλληλα ο Δήμος Αίγινας, απέστειλε σήμερα Δελτίο Τύπου που αφορά την κατασκευή του 4ο υποθαλάσσιου αγωγού της ΔΕΗ. Για τα δύο θέματα ζητήσαμε σχετική ενημέρωση από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη. Τόσο η επιστολή προς τη διοίκηση του ΙΚΑ, όσο και η σχετική ανακοίνωση για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αίγινας επισυνάπτονται.

Θέμα: Υποβιβασμός του Παραρτήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αίγινας.

Κύριε Διοικητά,
Με  βάση το γεγονός ότι επίκειται  η αναδιοργάνωση των μονάδων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και με ανησυχητική σκέψη ότι πιθανόν να υποβαθμισθεί το Παράρτημα Αίγινας, σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε την εξαίρεση της Αίγινας από μια τέτοια εξέλιξη

Επισημαίνουμε ότι ο αριθμός των μονίμων  κατοίκων της Αίγινας, αλλά και του Αγκιστρίου που εξυπηρετείται από το ΙΚΑ Αίγινας ξεπερνά τις 20.000 κατά τους χειμερινούς μήνες και βέβαια υπερτριπλασιάζεται τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.

Σημειώνουμε, ότι μία αρνητική εξέλιξη περί υποβάθμισης του παραρτήματος Αίγινας ή ακόμη χειρότερα μελλοντικού κλεισίματος του παραρτήματος, θα επέφερε σοβαρότατες επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αφού δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση των πολιτών και εκ των πραγμάτων αφ’ ενός μεν οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ θα υποχρεούνται να μετακινούνται εκτός Αίγινας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αφ’ ετέρου οι εργαζόμενοι θα υποστούν τις επιπτώσεις μετακίνησής τους με δραματικές πλέον οικογενειακές συνέπειες.

Μεταφέροντας  και το μέγιστο ενδιαφέρον του Δημάρχου Αγκιστρίου για το υπό εξέταση θέμα, σας καλούμε όπως κατά την προώθηση των πρωτοβουλιών σας, διασφαλίσετε την σημερινή οργανωτική και διοικητική οντότητα του παραρτήματος Αίγινας ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος  
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής του 4ου Υποθαλάσσιου Αγωγού.


Στις 24 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύων της ΔΕΗ κ. Νικόλαο Αραβαντινό , επισκέφθηκαν το εργοστάσιο κατασκευής του 4ου υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτροδότησης , που λειτουργεί στους Αγίους Θεοδώρους.

Διαπιστώθηκε επιτόπου η ομαλή πρόοδος της κατασκευής του 4ου υποθαλάσσιου αγωγού και επιβεβαιώθηκε ότι μέσα στον μήνα Μάιο του 2012 θα έχει ποντιστεί ο αγωγός από ειδικό πλοίο που έχει ήδη μισθωθεί για τον μήνα Μάιο.

Αυτή η θετική διαπίστωση της ομαλής πορείας των εργασιών κατασκευής του αγωγού μέσα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες , εξασφαλίζει την πλήρη υποστήριξη του νησιού μας, ιδιαίτερα κατά τούς μήνες αιχμής και απομακρύνει κάθε ανησυχία για την ομαλή ηλεκτροδότηση τού τόπου μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png