Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. "Πρωτοφανείς και οδυνηρές ελλείψεις στο νερό και την καθαριότητα"

Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
Η Αίγινα υφίσταται  τις τελευταίες μέρες τεράστιες  ελλείψεις στο νερό και την  καθαριότητα σε πρωτοφανή και  απαράδεκτη έκταση.

Η λειψυδρία  και τα σκουπίδια που συσσωρεύονται εδώ και εβδομάδες στους δρόμους προκαλούν απόγνωση και οργή.

Όσα οδυνηρά για τους κατοίκους συμβαίνουν, είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες της αναποτελεσματικής πολιτικής της διοίκησης του κ. Θ. Σακκιώτη, που έχει οδηγήσει το Δήμο στα όρια της κατάρρευσης.

Στις 29 Νοεμβρίου 2011, όταν πάλι δεν είχαμε νερό, γράφαμε  σε Δελτίο Τύπου:

«Όμως, όσα συμβαίνουν δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κάκιστης πολιτικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή στη διαχείριση της ύδρευσης αλλά και στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή του  κ. Θ. Σακκιώτη ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή για το οικονομικό πρόβλημα, το οποίο είχε προκαλέσει στο Δήμο μας η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, αρχής γενομένης από το 2010. Και κάναμε αμέτρητες φορές την επισήμανση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να ληφθούν μέτρα που θα περιορίζουν τις δαπάνες και θα αυξάνουν τα έσοδα του Δήμου. Αντί γι’ αυτό είδαμε τη Δημοτική Αρχή να ξοδεύει αλόγιστα -ακόμη και για δημόσιες σχέσεις!- και να αποφασίζει ένα νέο τιμολόγιο ύδρευσης, που ελαφρύνει τους μεγάλους καταναλωτές και μειώνει τα έσοδα του Δήμου.

Αυτά  που συμβαίνουν σήμερα με το νερό ήταν λοιπόν αναπόφευκτα και  προδιαγεγραμμένα. Παρόμοιες  ελλείψεις και  περιορισμοί εμφανίζονται ή θα εμφανιστούν  και σε άλλες υπηρεσίες  του Δήμου, με επιπτώσεις στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στις επισκευές των  δρόμων κλπ.»

Αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ουσιαστικά τις ικανότητες να αντιμετωπίσει  ακόμη και τα στοιχειώδη και καθημερινά θέματα. Οι συνέπειες είναι τραγικές. Ως ύστατη λύση καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προσκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την Αντιπεριφέρεια Νήσων και τις Δημοτικές Παρατάξεις σε μια τελευταία προσπάθεια αναζήτησης λύσης στο πρωτοφανές αδιέξοδο που έχει φέρει την Αίγινα και τους κατοίκους της.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png