Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. Η ταλαιπωρία με το νερό και οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου.


Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.

Τα όσα  συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με το νερό είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα: Τα υδροφόρα πλοία δεν φέρνουν νερό λόγω των υπερβολικών οφειλών του Δήμου, το νησί υδρεύεται μόνο από τις γεωτρήσεις, μεγάλες περιοχές δεν έχουν σταγόνα νερό εδώ και μέρες, ενώ η ποιότητα του λιγοστού υπάρχοντος νερού είναι χειρότερη από ποτέ. Λύση του προβλήματος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και η λειψυδρία θα επεκτείνεται, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους κατοίκους. Διαμορφώνεται λοιπόν μια κατάσταση διαμετρικά αντίθετη με αυτή που επικράτησε την τετραετία 2007-2010, κατά την οποία είχαμε την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, όταν με συνέπεια, σύστημα και μεθοδικότητα, όχι μόνο σχεδιάσαμε και προωθήσαμε τα μεγάλα έργα της ύδρευσης, αλλά διαχειρισθήκαμε την υδροδότηση του νησιού, έτσι ώστε να μην διακοπεί ούτε μια μέρα η παροχή νερού αλλά και να προμηθεύουμε τους δημότες με νερό πολύ καλής ποιότητας.

Όμως, όσα συμβαίνουν δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κάκιστης πολιτικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή στη διαχείριση της ύδρευσης αλλά και στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.Η Δημοτική Αρχή του κ. Θ. Σακκιώτη ήταν ενήμερη από  την πρώτη στιγμή για το οικονομικό πρόβλημα, το οποίο είχε προκαλέσει στο Δήμο μας η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, αρχής γενομένης από το 2010. Και κάναμε αμέτρητες φορές την επισήμανση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να ληφθούν μέτρα που θα περιορίζουν τις δαπάνες και θα αυξάνουν τα έσοδα του Δήμου. Αντί γι’ αυτό είδαμε τη Δημοτική Αρχή να ξοδεύει αλόγιστα -ακόμη και για δημόσιες σχέσεις!- και να αποφασίζει ένα νέο τιμολόγιο ύδρευσης, που ελαφρύνει τους μεγάλους καταναλωτές και μειώνει τα έσοδα του Δήμου.
Αυτά που  συμβαίνουν σήμερα με το νερό ήταν λοιπόν αναπόφευκτα και προδιαγεγραμμένα. Παρόμοιες ελλείψεις και περιορισμοί εμφανίζονται ή θα εμφανιστούν και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, με επιπτώσεις στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στις επισκευές των δρόμων κλπ. Τα περιθώρια  για αλλαγή πορείας, αν υπάρχουν, είναι πολύ στενά. Έστω και την τελευταία στιγμή καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και συνέπεια το μεγάλο πρόβλημα. Αναμένουμε τα πρώτα δείγματα αλλαγής πολιτικής στην επικείμενη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png