Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2021. Πρόταση για διαπαραταξιακή συνεννόηση σε θέματα που αφορούν την Αίγινα.

Την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Αίγινας με τη σύσταση διαπαραταξιακής ομάδας εργασίας, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το "Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας - Αττικής 2021", ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης. Το "Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας - Αττικής 2021" παρουσιάστηκε πριν από δύο περίπου μήνες και περιλαμβάνει μία σειρά από χωροταξικά ζητήματα τα οποία αφορούν και την Αίγινα. Κατά την ομιλία του ο κύριος Κουκούλης σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο περιλαμβάνονται και προτάσεις που είχαν κατατεθεί στον "Οργανισμό Αθήνα" για το χωροταξικό σχεδιασμό της Αίγινας. Η πρόταση του κυρίου Κουκούλη αφορά στην κατανόηση, επεξεργασία και την κατάθεση προτάσεων επί του σχεδίου. Τόνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή "Κλίμα", θέμα για το οποίο τόσο η Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αποφανθεί με ψήφισμά τους αρνητικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αίγινας ενημέρωσε τον κύριο Παναγιώτη Κουκούλη ότι έχουν γίνει δύο πρόσφατες συσκέψεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό και ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Σώμα. Τέλος για το επίμαχο σημείο που αφορά τη δημιουργία ζώνης, νοτιοανατολικά της Αίγινας, όπου θα επιτρέπεται η κατασκευή μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, ο κύριος Σακκιώτης δεσμεύτηκε ότι στις προτάσεις του Δήμου θα υποστηριχθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή ο χώρος δεν θα διατεθεί για τέτοια χρήση.

Το κείμενο "Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας - Αττικής 2021" μπορείτε να το δείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή. Η διαβούλευση του σχεδίου λίγει την 1η Νοεμβρίου. Μετά θα διαμορφωθεί το οριστικό κείμενο του νομοσχεδίου, που προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση πριν το τέλος του έτους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png