"Όχι στο δάνειο - θηλειά". Δελτίο Τύπου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η διοίκηση του κ. Σακκιώτη στριμωγμένη  από τα αδιέξοδά της, προσπαθεί να βρει λύση καταφεύγοντας σε νέο δανεισμό. Ένα δανεισμό που αν προχωρήσει θα τον πληρώσει ο Αιγινήτικος λαός με αυξήσεις τιμολογίων στα δημοτικά τέλη, στο νερό, κ.τ.λ. Ένας  βασικός παράγοντας της οικονομικής  ασφυξίας των Δήμων είναι η παράνομη κατακράτηση δεκάδων δις ευρώ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. προς του Δήμους. Χρόνια τώρα γι’αυτό η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΚΕ) κοινώς κάνει την "πάπια". Και η σημερινή διοίκηση του Δήμου  Αίγινας πιστή στην αντιλαϊκή  Καλλικρατική πολιτική ακολουθεί την ίδια τακτική. Μάλιστα σε πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε νέα περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κατά 35%! Κουβέντα γι’ αυτό ούτε από τη διοίκηση, ούτε από τις άλλες παρατάξεις πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Τα  χρέη του Δήμου έχουν να κάνουν ακόμη με μια διαχρονική «αντίληψη» όλων των τελευταίων διοικήσεων με χρέη μεγαλοοφειλετών που χρωστούν τεράστια ποσά στο Δήμο, με ρουσφετοεκλογικές "διευκολύνσεις" κ.λ.π. Να  θυμίσουμε εδώ ότι η προηγούμενη  διοίκηση του κ. Κουκούλη είχε στείλει εξώδικα σε φτωχούς δημότες για ... 200 ευρώ!!! από χρέη στο νερό. Το  ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είχαν πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό ότι ο «Καλλικράτης» θα αποτελέσει το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που σήμερα την βιώνει ο λαός μας με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι  διάφοροι παντογνώστες περί τα οικονομικά τότε λοιδορούσαν αυτές τις θέσεις προκειμένου να ξεφύγουν απ’ το στρίμωγμα και υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια.

Συνολικά  τα χρέη είναι αποτέλεσμα κύρια της πολιτικής των κυβερνήσεων που να ενισχύει το κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, δάνεια και πολλές άλλες διευκολύνσεις σε βάρος των εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών και συνταξιούχων. Η ίδια τακτική ακολουθείται και σε επίπεδο δήμων με "πρόθυμους"  τους σημερινούς διοικούντες σχεδόν στο σύνολό τους. Οι  εργαζόμενοι δεν  χρωστούν, τους χρωστούν και πρέπει οργανωμένα να αντιδράσουν στην νέα αφαίμαξη ακόμη και του στερήματος τους. Γι' αυτό λέμε Όχι στο δάνειο - θηλειά στον Αιγινήτικο λαό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png