Την άμεση σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η "Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης" για τα προβλήματα στην υδροδότηση.

Την άμεση σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου ζητά με σημερινό της Δελτίο Τύπου η "Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης" με φόντο τα προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση του νησιού και την πρόσφατη ανακοίνωση του κυρίου Σάκη Σακκιώτη για την παροχή βοήθειας από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

"Η χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Θ. Σακκιώτη ότι ζήτησε τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα προκαλεί σωρεία ερωτημάτων. Η έκκληση προς το Πολεμικό Ναυτικό  συνιστά ομολογία της δημοτικής  αρχής ότι απέτυχε να διαχειρισθεί αποτελεσματικά το ζήτημα της υδροδότησης. Αυτήν την αποτυχία την γνώριζαν ήδη  οι κάτοικοι των Αγίων Ασωμάτων και  άλλων περιοχών του Δήμου μας, οι οποίοι εδώ και αρκετές μέρες  δεν έχουν νερό, αλλά το να την  παραδέχεται και να την ομολογεί ο κ. Σακκιώτης στην κορύφωση της θερινής περιόδου δημιουργεί μείζον πρακτικό και πολιτικό ζήτημα.

Όπως  έχουμε τονίσει επανειλημμένα, η  υδροδότηση της Αίγινας ευρίσκεται σε κατάσταση λεπτής ισορροπίας και  η αποτελεσματική διαχείριση απαιτεί  καλή γνώση του αντικειμένου, διαρκή εγρήγορση, επίπονη εργασία και  συνεχή προσπάθεια. Με  αυτά τα εφόδια καταφέραμε κατά την  προηγούμενη τετραετία, κατά την  οποία είχαμε την ευθύνη της διοίκησης  του Δήμου, να παρέχουμε στους  πολίτες νερό βελτιωμένης ποιότητας  χωρίς ούτε μια μέρα διακοπή. Η έκκληση προς το Πολεμικό Ναυτικό  είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα, αφού τα υδροφόρα πλοία είναι μικρής ταχύτητας και περιορισμένης  μεταφορικής ικανότητας, κι έτσι δεν  θα βελτιώσουν τη δύσκολη κατάσταση  που βρίσκεται η επάρκεια του  νερού.

Πέραν τούτου, η δημόσια διακήρυξη του  δημάρχου στο μέσο της θερινής  περιόδου ότι η Αίγινα δεν έχει νερό, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και  ανησυχία στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του νησιού. Θεωρούμε, ότι για το μεγάλο αυτό θέμα που  δημιουργήθηκε, απαιτείται η άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπισή του".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στο Aegina Portal χρησιμοποιούμε cookies. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε την λειτουργία του και την εμπειρία του χρήστη. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θέλετε να επιτρέπετε τα cookies ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τα απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Aegina Portal.