Την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ζήτησε ο κύριος Σάκης Σακκιώτης για την υδροδότηση της Αίγινας. Θετική η ανταπόκριση του κυρίου Πάνου Μπεγλίτη..

Την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ζήτησε σήμερα το μεσημέρι ο κύριος Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης προκειμένου να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση του νησιού. Στην ενημέρωση που είχαμε για το ζήτημα από τον κύριο Σακκιώτη, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι υδρομεταφορείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να μεταφέρουν στην Αίγινα τις ποσότητες νερού που χρειάζεται το νησί. "Είναι γνωστό ότι η μεταφορά του νερού γίνεται με υδροφόρα σκάφη, όπου εκεί έχουν την ευθύνη της επαρκούς ποσότητας νερού οι υδρομεταφορείς, οι οποίοι έχουν πάρει τη δουλειά μέσα για την υδροδότηση του νησιού μας με πόσιμο νερό από την ΕΥΔΑΠ και βέβαια έχουν την υποχρέωση με βάση τις προβλέψεις της σύμβασης, να δίνουν στο Δήμο μας επαρκείς ποσότητες νερού, τόσες, όσες χρειάζεται το νησί μας ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Αυτό δεν υπήρξε η δυνατότητα να συμβεί από την πλευρά των υδρομεταφορέων, προέβαλαν διάφορα επιχειρήματα, ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχει σήμερα ο τόπος μας"

είπε ο κύριος Σακκιώτης και συνέχισε: "Γι' αυτό υποχρεώθηκα εξαντλώντας κάθε περιθώριο υποστήριξης του αιτήματος μας, να υπάρξει επάρκεια στη μεταφορά του νερού, απευθύνθηκα στο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο κύριο Πάνο Μπεγλίτη και του ζήτησα να μας διαθέσει τρία υδροφόρα σκάφη μεγάλης χωρητικότητας για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το νησί". Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις ο υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κυρίου Σακκιώτη, κινώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά του νερού στην Αίγινα. Για το θέμα μέχρι αυτή τη στιγμή  (15:35:29) δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πότε δηλαδή θα έρθουν στην Αίγινα οι τρεις υδροφόρες, ενώ μάλλον θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη για τη μεταφορά του νερού. Τέλος ο κύριος Σακκιώτης ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους και τους παραθεριστές της Αίγινας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην υδροδότηση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png