Παρουσίαση πρότασης διαχείρισης απορριμάτων του Δήμου Αίγινας..

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημερωτική συζήτηση που έγινε στην αίθουσα του κινηματογράφου "Τιτίνα" και είχε ως θέμα την παρουσίαση πρότασης για τη διαχείριση των απορριμάτων του Δήμου Αίγινας. Η παρουσίαση μεταδόθηκε ζωντανά από την Live Tv του Aegina Portal και στο video έχει καταγραφεί το σύνολο της ενημερωτικής συζήτησης. Η παρουσίαση αφορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και μπορείτε να την δείτε αναλυτικά στο video. Εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μουτσάτσος που είχε και το συντονισμό,, ενώ εκτός από τον εκπρόσωπο της εταιρίας , για το θέμα έκανε παρεμβάσεις και ο Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης. Επιγραμματικά, πρόκειται για μία πρόταση που αν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα "τρέξει" πιλοτικά για ένα διάστημα τριών μηνών. Το κόστος της εφαρμογής του συστήματος είναι για αυτούς τους τρεις μήνες 450.000 ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα διαχείρισης το κόστος είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα 210.000 ευρώ. Σε ερωτήσεις που έγιναν (η προσέλευση του κοινού ήταν μικρή) ο κύριος Σακκιώτης δεν έδωσε σαφή απάντηση για το πως θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι. Επίσης στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις από κατοίκους της περιοχής της Σκοτεινής, για το γεγονός ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα γίνει στον ίδιο χώρο που σήμερα χρησιμοποιείται ως σταθμός μεταφόρτωσης.

Για το ίδιο θέμα ο κύριος Σακκιώτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι αν τελικά το πρόγραμμα λειτουργήσει σε μόνιμη βάση θα επιλεγεί άλλος χώρος, καθώς όπως ενημέρωσε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας ο χώρος είναι μικρός και δεν ενδείκνυται για μόνιμη λειτουργία των μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν μία σειρά από παραμέτρους που συνθέτουν το σύστημα. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν κατά την παρουσίαση, τη συζήτηση, αλλά και τις αντιδράσεις μπορείτε να δείτε στο video που συνοδεύει το άρθρο. Την εκδήλωση της παρουσίασης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης, όπως επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Παναγιώτης Κουκούλης, Νίκος Πτερούδης, Ηλίας Μπέσης, Μπάμπης Μαράκης και Δημήτρης Καλαφάτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png