Η κατάθεση ψηφίσματος από τον κύριο Στέλιο Κοττάκη και τη Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος  της Λαϊκής Συσπείρωσης  Στέλιος Κοττάκης κατέθεσε σχετικό ψήφισμα «για τα νέα εξοντωτικά μέτρα» προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου την Δευτέρα 21 Ιούνη 2011. Το  προεδρείο με προσχηματικές  μεθόδους δεν το έβαλε για συζήτηση. Στην αρχή με την δικαιολογία ότι δεν το παρέλαβε ο πρόεδρος αν και είχε έγκαιρα πρωτοκολληθεί και στην συνέχεια με τη πλειοψηφία που διαθέτει η διοίκηση του κ. Σακκιώτη το θεώρησε ως μη κατεπείγον! Έτσι με ψήφους 13 έναντι 9 και 1 παρών δεν μπήκε προς συζήτηση το ψήφισμα.

Ο κ. Κουκούλης Παν. (πρώην Δήμαρχος) ψήφισε κατά της συζήτησης χαρακτηρίζοντας μάλιστα «επιπολαιότητα» να συζητά το Δημ. Συμβούλιο τέτοια θέματα ! Με τη στάση τους αυτή έβγαλαν τις μάσκες και έδειξαν πόσο "ανεξάρτητοι" και "ακομμάτιστοι" είναι. Αυτά  φυσικά δεν μας  εκπλήσσουν, απλά  επιβεβαιώνουν δυστυχώς για μία ακόμη φορά αυτά που λέγαμε πολύ πριν της δημ. εκλογές. Δηλαδή  ο στόχος όλων αυτών των υπερασπιστών της "Καλλικρατικής πολιτικής" δεν ήταν άλλος παρά η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής η οποία εκφράζονται τώρα με τον πιο ωμό τρόπο.Ο λαός να καταδικάσει  συνολικά αυτήν την  αντιλαϊκή πολιτική που τον οδηγεί στη πλήρη πτώχευση. Να αντιδράσει οργανωμένα με αγώνες ενάντια κα πρώτα απ’ όλα στη πλουτοκρατία που είτε με κρίση ή χωρίς, πάντα κλέβει τον ιδρώτα και τα όνειρα του εργαζόμενου λαού.

Το ψήφισμα όπως κατατέθηκε για συζήτηση:

Κυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί κατέληξαν χτες στο περιεχόμενο του «Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου», στο όνομα της αποδέσμευσης της πέμπτης δόσης του δανείου της τρόικας, ενώ όλα δείχνουν ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για μια συμφωνία χορήγησης νέου δανείου προς την Ελλάδα, ώστε να αντεπεξέλθει στις  ανάγκες πληρωμής των δανείων της για το 2012 και 2013. Στο έδαφος αυτών των αποφάσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα νέα ένταση της βάρβαρης και καταστροφικής για το λαό επίθεσης.


Η χορήγηση του νέου δανείου των 65 δις. Ευρώ θα συνοδευτεί με νέους δυσβάσταχτους όρους στο θέμα της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και την επιβολή νέων βαρύτερων μέτρων λιτότητας.

Η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας  ανοίγει το δρόμο για την ενεργοποίηση όλων των βαθιά αντιδραστικών ανατροπών, που έχουν αποφασίσει να προωθήσουν τόσο το 2011, όσο και την περίοδο 2012-2015. Στο πεδίο των δημόσιων οικονομικών για τους επόμενους μήνες του 2011 προβλέπεται νέα φορο-καταιγίδα με μέτρα όπως:

* Μείωση του αφορολόγητου ορίου.
* Μετάταξη νέων εμπορευμάτων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή 23%
* Κατάργηση του μειωμένου Ειδικού φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο

θέρμανσης και εξίσωσής του με το πετρέλαιο κίνησης.

* Κατάργηση μιας σειράς φοροαπαλλαγών.
* Αύξηση των τελών κυκλοφορίας .
* Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
* Μεγάλη μείωση του αφορολόγητου στο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).
* Επιβολή ειδικού φόρου στα αναψυκτικά και το φυσικό αέριο
* Νέα αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων.



Προβλέπεται επίσης η επιβολή παρακράτησης στις συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ, μείωση του εφάπαξ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, μείωση των συντάξεων όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τα 50, αλλά και η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, η οποία θα επιφέρει νέες δραστικές μειώσεις των αποδοχών.

Παράλληλα προχωρούν οι ανατροπές και στις εργασιακές σχέσεις. Την περαιτέρω  διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μέσω της οποίας θα επιβληθούν απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα σε ετήσια βάση και  μάλιστα με διευθυντικό δικαίωμα, δηλαδή μονομερώς από την εργοδοσία.

* Τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου περισσότερες φορές και άρα την επέκταση της περιόδου εργασίας με τέτοιες συμβάσεις για πολλά χρόνια, κατά τα οποία ο εργαζόμενος δε θα λαμβάνει επιδόματα, πολυετίες, αποζημίωση κλπ.
* Μείωση κατά 20% των αποδοχών, κάτω από τα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης των νέων εργαζόμενων, με πρόσχημα την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Στην πράξη, όμως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων, ενώ η νέα γενιά προσφέρεται βορά στις εκμεταλλευτικές ορέξεις της εργοδοσίας.
* Η κατακρεούργηση των προνομιακών επιδομάτων, η χορήγηση των οποίων θα συνδεθεί με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης  την περίοδο 2012-2015 κυβέρνηση και  πλουτοκρατία προωθούν νέες ιδιωτικοποιήσεις. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται ο ΟΤΕ – προωθούν άμεσα την πώληση ενός ακόμα 10% που κατέχει σήμερα το κράτος –η ΔΕΗ, η ΕΔΥΑΘ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΓΑΙΟΣ, το ΤΤ, το Ελληνικό, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, μαρίνες το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας εκτιμά ότι τελικά αποδεικνύεται ότι  όλα όσα έλεγαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ για την 5η δόση ήταν μια θεατρική κινδυνολογική παράσταση. Ο στόχος τους ήταν κα είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το και το μνημόνιο ΙΙ και ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να διαμορφώσουν καλύτερο έδαφος και να δικαιολογήσουν την πιο φανερή συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων πρόθυμων.

Καταδικάζει την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και όσων συναινούν σε αυτή.

Κρίσιμο ζήτημα για το λαό για να τους αντιμετωπίσει είναι να απορρίψει  τώρα τα διλήμματά τους και να τους απαντήσει ότι αρνείται να πτωχεύσει για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης.

Για τη Λαϊκή  Συσπείρωση

Στέλιος Κοττάκης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png