Προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα Βαθέος για την προσωρινή μεταφορά του Ιστορικού Αρχείου και της βιβλιοθήκης στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βαθέος κύριος Αντώνης Ντελής και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, για τη μεταφορά του Ιστορικού Αρχείου και μέρους των βιβλίων της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης σε αίθουσες του νεόδμητου σχολικού συγκροτήματος, με σκοπό τις εργασίες συντήρησης στο κτίριο του Κυβερνείου. Ο κύριος Ντελής μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τα διάφορα προβλήματα, που μπορεί να προκαλέσει η τοποθέτηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού βιβλίων στο δημοτικό σχολείο. Ένας από τους παράγοντες που έθεσε ο διευθυντής του σχολείου ήταν η ασφάλεια του κτιρίου και η καταπόνησή του σε περίπτωση σεισμού, καθώς τα βιβλία θα τοποθετηθούν σε αίθουσες του ορόφου. Ο κύριος Ντελής σημείωσε ότι τα βιβλία δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στο ισόγειο καθώς εκεί λειτουργούν οι τάξεις των μικρών σε ηλικία μαθητών, που δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν στον όροφο στου συγκροτήματος.

Ανέφερε επίσης και τις δυσκολίες που θα προέκυπταν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου από την προσωρινή λειτουργία της βιβλιοθήκης στο χώρο του. Τέλος αντιπρότεινε την παραχώρηση των υπογείων αιθουσών του συγκροτήματος για τη φύλαξη των βιβλίων και όσο καιρό θα διαρκέσουν οι εργασίες επισκευής στο χώρο του Κυβερνείου, ενώ ζήτησε να υπάρχει συζήτηση και ενημέρωση με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. To θέμα ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης κατά την εισήγησή του: "Σήμερα διαπιστώνουμε ότι περιορίζεται το μερίδιο του Δημοσίου στη ΔΕΗ. Αυτό μας έβαλε σε μία εγρήγορση". Η αναφορά έγινε με την προοπτική της αξιοποίησης της δυνατότητας που υπάρχει μέσα από την προσφορά της ΔΕΗ για την χρηματοδότηση της επισκευής του Κυβερνείου. Ο κύρος Σακκιώτης είπε επίσης ότι εξετάστηκαν και άλλες λύσεις για τη μεταφορά, όπως οι εγκάρσιες πτέρυγες του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, λύση που ωστόσο απαιτούσε χρήματα για να υλοποιηθεί. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταγραφεί από την κάμερα του Aegina Portal και μπορείτε να τη δείτε στο δεύτερο μισό και πρώτο μισό του 3ου και 4ου video αντίστοιχα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png