Η απάντηση του κυρίου Σάκη Σακκιώτη στην επιστολή του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη για το νέο τιμολόγιο ύδρευσης.

Από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, η οποία είναι η απάντηση στην επιστολή του πρώην δημάρχου και δημοτικού σύμβουλου κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη και η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της από 23-3-2011 επιστολής σας και όσον αφορά τις εκτιμήσεις σας για την τιμολόγηση ύδρευσης, επισημαίνουμε τα παρακάτω: Θεωρούμε εντελώς αδικαιολόγητες τις παρατηρήσεις σας, καθ’ όσον βασίζονται σε λανθασμένους υπολογισμούς.

Σημειώνουμε ότι το ποσόν των 2.580.000 € που «χρησιμοποιείτε» στον συνημμένο πίνακα – σε σχέση με τα τέλη ύδρευσης – δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, βασίζεται στα βεβαιωμένα έσοδα του έτους 2010, ενώ το δικό μας ποσόν ύψους 4.888.577 € είναι η εκτίμησή μας περί βεβαίωσης των τελών, μετά την πώληση των κυβικών του 2011, μετά δηλαδή την ανατίμηση. Προσθέτουμε επίσης, ότι δεν εξυπηρετεί ο συνυπολογισμός των εσόδων αποχέτευσης σε τίποτα, καθ’ όσον αυτά δεν επιβαρύνουν τα τέλη ύδρευσης. Επομένως το «έλλειμμα» των 2.050.315 € - όπως διατείνεσθε – προκύπτει προφανώς από το γεγονός ότι υπολογίζετε τα βεβαιωθέντα έσοδα του 2010 και όχι κατ’ εκτίμηση τα υπό βεβαίωση ποσά τελών ύδρευσης του 2011. Ωστόσο παρατηρούμε ότι στους υπολογισμούς σας, δεν έχετε συμπεριλάβει τις απώλειες του νερού. Η απώλεια του νερού κοστολογικά θεωρείται «φύρα» και επηρεάζει το κόστος αγοράς του νερού. Ο μη υπολογισμός της απώλειας του νερού, θα επέφερε σοβαρή αλλοίωση του κόστους ενώ θα εμφάνιζε ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.

Η εμπιστοσύνη και το σταθερό κοινωνικό περιβάλλον, αποτελούν για μας, για τις αξίες μας, αυτοτελείς στόχους. Ταυτόχρονα αποτελούν και μείζονες προϋποθέσεις, βασικά εργαλεία για την οικοδόμηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που οραματιζόμαστε. Αυτά τα στοιχεία είναι που διαφοροποιούν τη Δημοτική μας πολιτική από επίπλαστες επιλογές. Ζητήσαμε και ζητάμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, σε πλαίσια εφικτά και γι’ αυτό θεωρούμε ότι το στοιχείο της συναίνεσης είναι καθοριστικό. Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς συμφωνείτε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, δεν έχει ανάγκη ούτε από καταστροφολογίες που δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες, ούτε από συγκρουσιακές καταστάσεις που μπλοκάρουν την πρόοδο, ούτε από μικροπολιτικές και συντεχνιακές συμπεριφορές αλλά και ούτε από τη διαχείριση ειδικών σκοπιμοτήτων.

Ο Δήμαρχος
Θεοδόσιος Σακκιώτης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png