Έγινε η ένταξη των "Χερσαίων Έργων Ύδρευσης" στο ΕΣΠΑ.

Μία σημαντική είδηση ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη, που αφορά την ένταξη των Χερσαίων Έργων Ύδρευσης στο ΕΣΠΑ. Σε δήλωσή του προς το Aegina Portal ο κύριος Σακκιώτης αναφέρει τα ακόλουθα: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους συμπολίτες μας, ότι το θέμα των χερσαίων έργων ύδρευσης για το νησί μας έφτασε στην οριστική λύση του σε σχέση με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ" είπε ο κύριος Σακκιώτης και συνέχισε: "Με την ευκαιρία θέλω να σας πω ότι η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται 6.435.000 ευρώ. Είναι μια εξέλιξη που θα βοηθήσει πάρα πολύ το νησί μας. Είναι μια δέσμευση μας απέναντι στους Αιγινήτες που γίνεται πράξη και θέλω να τονίσω ότι τα χερσαία έργα ύδρευσης που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ μαζί με τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, που περιμένουμε από την Κτηματική Υπηρεσία του Πειραιά την οριστική μελέτη για να δοθεί η τελική παραχώρηση, συνθέτουν το παζλ αυτό της προοπτικής της ανάπτυξης του νησιού μας". Ο κύριος Σακκιώτης ευχαρίστησε για λογαριασμό του Δήμου Αίγινας όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή τη "θετικότατη εξέλιξη" όπως την χαρακτήρισε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σακκιώτη στο video που συνοδεύει το άρθρο.

Για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής της Α' Πειραιά κύριος Δημήτρης Καρύδης όπου αναφέρει τα ακόλουθα: "Oλοκληρώθηκαν επιτέλους και οι τελευταίες διοικητικές διαδικασίες οι οποίες αφορούν στις  χερσαίες  παρεμβάσεις,  με την διασφάλιση της χρηματοδότησης για το έργο με τίτλο : «Kατασκευή του Βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου και κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης Νήσου Αίγινας», συνολικού προϋπολογισμού 6.435.000€, ύστερα από την υπογραφή  της απόφασης ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Μετά  από αυτήν την σημαντική αναπτυξιακή  εξέλιξη για την Αίγινα απαιτείται, άμεσα και γρήγορα, να τρέξουν οι διαδικασίες, από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για την δημοπράτηση του έργου και την ανάδειξη αναδόχου έτσι ώστε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον πληθυσμό του νησιού να μπει σε τροχιά λύσης.

Είναι σαφές ότι  το επόμενο βήμα,  παράλληλα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του υποθαλάσσιου αγωγού από τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε μελλοντικά να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο ζήτημα της ύδρευσης στην Αίγινα".

Μπορείτε να δείτε τη σχετική απόφαση σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png