Συνάντηση εκπροσώπων των 15/μελών με τη Επιτροπή Παιδείας και το Δήμαρχο Αίγινας.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των 15/μελών μαθητικών συμβουλίων με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Νεκτάριο Κουκούλη και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από το γυμνάσιο της Αίγινας, το γυμνάσιο του Μεσαγρού και το γυμνάσιο της Κυψέλης, όπως επίσης και από το ΕΠΑΛ. Δεν προσήλθαν εκπρόσωποι του Γενικού Λυκείου Αίγινας. Οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας έδειξαν ιδιαίτερα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε διάφορα θέματα, που αφορούν τις υποδομές της εκπαίδευσης στην Αίγινα, αλλά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στο σχολείο εξαιτίας ελλείψεων ή ακόμη και μέχρι να φτάσουν σε αυτό. Για παράδειγμα το ζήτημα της συγκοινωνίας είναι ένα πρόβλημα που τέθηκε από αρκετούς μαθητές καθώς η έλλειψη δρομολογίων ή και ακρίβειας στην τήρηση του προγράμματος έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα απουσιών σε πολλούς μαθητές. Εξέφρασαν επίσης συγκεκριμένα θέματα σε έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, σε κάποιες περιπτώσεις έλλειψη καθηγητών, μίλησαν για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ασφάλειά τους στο δρόμο, την άθληση και τις υποδομές της. Έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για τα Καποδιστριακά Κτήρια ή για άλλα μνημεία του νησιού όπως το σπίτι του Ροδάκη.

{magictabs}|||| Video 1:: |||| Video 2::{/magictabs}
Για το σκοπό της συνάντησης μίλησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας: ο κύριος Νεκτάριος Κοκόλης επιχειρηματίας και πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Πέρδικας, ο κύριος Παύλος Ιωάννου εκπαιδευτικός, διευθυντής του Δημοτικού Αγίων Ασωμάτων και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Χαράλαμπος Μαράκης. Στην εκδήλωση ήταν παρόν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Πέτρος Πετρίτης που εξήγησε στους μαθητές το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου ως οργάνου της δημοκρατίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κύριος Σακκιώτης πρότεινε αυτή η συνάντηση να επαναλαμβάνεται κάθε δίμηνο, μίλησε για το συμβούλιο νέων, ενώ προέτρεψε τους μαθητές να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να δουν από κοντά τη λειτουργία του. Στα δύο videos που συνοδεύουν το άρθρο μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png