Επιστολή Παναγιώτη Κουκούλη προς Σάκη Σακκιώτη για τις οικονομικές επιπτώσεις του νέου τιμολογίου ύδρευσης.

Παναγιώτης Ι. Κουκούλης. Δελτίο Τύπου.
Δραματική θα είναι η επιδείνωση της οικονομικής  θέσης του Δήμου, λόγω του νέου τιμολογίου ύδρευσης, που επινόησε το οικονομικό επιτελείο της Δημοτικής Αρχής. Αυτό αναφέρεται σε εμπεριστατωμένη επιστολή, την οποία απέστειλε προς το Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης. Στην επιστολή αυτή αναφέρονται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα οι επερχόμενες καταστροφικές επιπτώσεις, συνεπεία των οποίων ο Δήμος θα επιβαρυνθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων κατά 2.000.000€ σε ετήσια βάση!

Το πλήρες κείμενο της επιστολής και οι πίνακες που τη συνοδεύουν έχουν ως ακολούθως:

Κύριε Δήμαρχε,

Με  αφορμή την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο  της 16ης Μαρτίου 2011 του νέου τιμολογίου ύδρευσης, επιθυμώ να επισημάνω για πολλοστή φορά την κρίσιμη και δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος εξαιτίας της δραστικής μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων.

Αυτή  η κατάσταση, την  οποία και σεις έχετε πλέον αντιληφθεί και βιώνετε καθημερινά, απαιτεί άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του τιμολογίου ύδρευσης, όμως, προτείνατε και λάβατε μέτρα που, αντί να την βελτιώνουν, την επιδεινώνουν δραματικά με συνέπειες ιδιαίτερα επιβαρυντικές για όλους.

Πιστεύω ότι για την  αντιμετώπιση της  κρίσιμης και δεινής οικονομικής κατάστασης του Δήμου απαιτούνται (α) σαφής γνώση των  πραγματικών δεδομένων, (β) ολοκληρωμένος και  συγκροτημένος σχεδιασμός, και (γ) ευρεία συνεννόηση και επιδίωξη συναίνεσης.

Στην  περίπτωση του  καθορισμού νέου τιμολογίου ύδρευσης δεν τηρήθηκε καμία από τις  ανωτέρω προϋποθέσεις.

Να  σημειωθεί, ότι τα έσοδα και οι δαπάνες  της υπηρεσίας  ύδρευσης, συνιστούν  το μεγαλύτερο τμήμα  του προϋπολογισμού του Δήμου και, ως εκ τούτου, οι συνέπειες  από τον ορθό η  λανθασμένο προσδιορισμό τους είναι απολύτως καθοριστικές.

Οι  εκτιμήσεις του οικονομικού  επιτελείου σας είναι  εντελώς λανθασμένες. Τυχόν εφαρμογή του  προτεινόμενου τιμολογίου, θα έχει ως αποτέλεσμα ετήσιο έλλειμμα, το οποίο δεν θα είναι 696.394 ευρώ, όπως αναφέρεται στην εισήγηση του  Αντιδημάρχου Οικονομικών, αλλά θα ανέλθει στο  ποσό των 2.050.315 ευρώ. Το ποσό αυτό ενδέχεται  να αυξηθεί ακόμη  περισσότερο, αν περιορισθεί  η κρατική επιχορήγηση  για τη μεταφορά νερού, κάτι που είναι  ιδιαιτέρως πιθανό στην παρούσα συγκυρία. Στον πίνακα που επισυνάπτεται  στην παρούσα, εφαρμόσθηκαν στοιχειώδεις κανόνες  απλής λογιστικής και απλής αριθμητικής  και αποδεικνύεται  πέραν πάσης αμφιβολίας η ορθότητα του  υπολογισμού του  ελλείμματος στα 2.050.315 ευρώ.


Είναι πλέον προφανές, ότι  δεν έχετε ακόμη  κανένα σχεδιασμό  για την αντιμετώπιση του μείζονος οικονομικού  προβλήματος. Οι προτάσεις  που έχετε κάνει  μέχρι τώρα, εκτός  από το ότι βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία, είναι εντελώς  αποσπασματικές και  πρόχειρες. Είναι  μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ο σκοπός του  νέου τιμολογίου ύδρευσης δεν είναι η  αντιμετώπιση της  κρίσιμης οικονομικής  κατάστασης, αλλά, όπως αναφέρατε στο  Δημοτικό Συμβούλιο, η ικανοποίηση  προεκλογικών δεσμεύσεων.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό, ότι οι οικονομικές  προτάσεις σας, δεν  είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε συνεννόησης, αλλά συναντούν την  πλήρη αντίθεση όλων των παρατάξεων της  αντιπολίτευσης καθώς  και των περισσοτέρων συμβουλίων των Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας καλούμε να αναλογισθείτε με υπευθυνότητα τις  καταστροφικές συνέπειες  για το Δήμο και  τους πολίτες που  θα έχει το προτεινόμενο τιμολόγιο ύδρευσης και να αναστείλετε  την εφαρμογή του. Παράλληλα δε, να εκπονήσετε το ταχύτερο δυνατό ένα συγκροτημένο σχέδιο για την  αντιμετώπιση της  πραγματικά δύσκολης και κρίσιμης οικονομικής  κατάστασης.

Η παράταξή μας ΑΙΓΙΝΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ  και εγώ προσωπικά, είμαστε στη διάθεσή  σας.

Παναγιώτης  Ι. Κουκούλης

Συνημμένο: Πίνακας εκτίμησης  δαπανών και εσόδων Υπηρεσία Ύδρευσης.










Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png