Παρέμβαση Δήμου Αίγινας στη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές και διακοπές ηλεκτροδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Για την παρέμβαση του Δήμου Αίγινας προς τη ΔΕΗ, μπροστά στο ενδεχόμενο που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις του νησιού από ανεξόφλητους λογαριασμούς, για διακοπή της ηλεκτροδότησης τους, μας ενημέρωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Από τις δηλώσεις του κυρίου Σακκιώτη είναι φανερό ότι η αδυναμία πληρωμής λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί ένα κοινωνικό ζήτημα πλέον για το νησί. Από τις επαφές του κυρίου Σακκιώτη με αρμοδίους της ΔΕΗ διασφαλίστηκε ότι για την προσεχή περίοδο δεν θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, ενώ έγινε συμφωνία ώστε να μπορεί να γίνεται διακανονισμός της οφειλής με ευνοϊκούς όρους.

"Είναι βέβαιο ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν έρθει σε μία δεινή οικονομική θέση και γι' αυτό το λόγο δεν έχουν τις δυνατότητες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ, με κίνδυνο να γίνουν διακοπές ρεύματος στις επιχειρήσεις τους, στα σπίτια τους. Εμείς εξετάζοντας τις δυνατότητες που παρέχονται σήμερα στο Δήμο της Αίγινας και συνδυάζοντας αυτή τη θέση των συμπολιτών μας με τα προβλήματα που προέκυψαν εξ' αιτίας της θεομηνίας τις 25ης Οκτωβρίου, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ, τον υπεύθυνο εμπορίας της ΔΕΗ, αλλά και με τον εκπρόσωπο επικοινωνίας του κυρίου Αρθούρου Ζερβού και μέσα από μια συζήτηση και συνεργασία που είχαμε καταλήξαμε στο εξής: να έχουμε τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας να απευθύνονται στη ΔΕΗ και να ζητούν να γίνει διακανονισμός της οφειλής με ευνοϊκούς όρους. Επίσης ο κύριος Καρακατσάνης έδωσε εντολή στον κλαδάρχη της ΔΕΗ να μην γίνουν καθόλου διακοπές, τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα" δήλωσε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σακκιώτης.

"Ο κλαδάρχης και ο κύριος Καρακατσάνης ως υπεύθυνος εμπορίας της ΔΕΗ είναι στη διάθεση μας για να ακούσει τις δικές μας θέσεις σε σχέση με αυτά τα ζητήματα και να ενημερωθεί για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε συμπολίτες μας και οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει σε σχέση με τη ΔΕΗ και την πιθανότητα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος" είπε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και συμπλήρωσε: "Αυτά από πλευράς του Δήμου της Αίγινας γιατί πιστεύουμε ότι εμείς πρέπει να εξελίξουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών που Δήμου. Μια κοινωνικότητα που την έχουν ανάγκη όλοι οι συμπολίτες μας. Σήμερα τα οικονομικά προβλήματα είναι σε τέτοια μορφή, που επιβάλουν στο Δήμο της Αίγινας να παρεμβαίνει για να μπορεί να βοηθήσει τους συμπολίτες μας να τα πηγαίνουν καλύτερα". Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σάκη Σακκιώτη στο video που συνοδεύουν το άρθρο.

Μετά τις δηλώσεις του κυρίου Σακκιώτη ζητήσαμε από το ίδιο να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος της Αίγινας πήρε αυτή τη πρωτοβουλία. "Τα μηνύματα που έχω από τους κατοίκους της Αίγινας δείχνουν ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Είναι πολλοί οι κάτοικοι της Αίγινας που μου μιλούν για δικά τους προβλήματα ή γνωστών τους" μας είπε. Ζητήσαμε επίσης από τον κύριο Σακκιώτη να μας ενημερώσει για το πόσο ελαστικό μπορεί να είναι το διάστημα για το οποίο δεν θα γίνουν διακοπές από ανεξόφλητους λογαριασμούς. "Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος" μας εξήγησε "αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ισχύει για πάντα", ενώ συμπλήρωσε ότι εκτός από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, πολλές οικογένειες ή επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία στα τέλη Οκτωβρίου του προηγούμενου χρόνου, βρίσκονται πράγματι σε δυσχερή θέση ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png