Ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, πρόσφατα ορίστηκε από το Δήμαρχο Αίγινας ως αντιδήμαρχος με ευθύνη την εποπτεία της λειτουργίας των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την αναπλήρωση του Δημάρχου κατά τα διαστήματα της απουσίας του. Ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Aegina Portal που αφορούσε την ενημέρωση επί των αρμοδιοτήτων του. Ο κύριος Κουκούλης αφού ευχαρίστησε τον κύριο Σακκιώτη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του, αλλά και τους κατοίκους του νησιού που με την ψήφο τους τον ανέδειξαν σε αυτή τη θέση, χαρακτήρισε νευραλγικούς του τομείς ευθύνης του. Ο κύριος Κουκούλης αφού περιέγραψε τους τομείς στους οποίους θα είναι αρμόδιος, παρουσίασε συνοπτικά τις προτεραιότητες της εργασίας του, αλλά και του συνόλου της δημοτικής αρχής.

Στη διοίκηση, πρώτος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται "η ανάπτυξη μιας δημιουργικής σχέσης" με τους υπαλλήλους του δήμου όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Κουκούλης, κάτι που περιλαμβάνει τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους, αλλά και την επιμόρφωση τους. Παράλληλα ένας δεύτερος στόχος είναι η οργάνωση και η αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του Δήμου, "που παραλάβαμε με σημαντικές ελλείψεις", αλλά και την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής των πολιτών, καθώς και την έναρξη της λειτουργίας των γραφείων της περιφέρειας. Προτεραιότητα χαρακτήρισε επίσης την εξεύρεση χώρου για την οργάνωση του αρχείου του Δήμου, το οποίο όπως είπε είναι κατακερματισμένο σε διάφορα σημεία, συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποσυμφορήσει τους χώρους των γραφείων.

Αναφορικά με τις αλλαγές που επιφέρει ο "Καλλικράτης" στον τομέα της παιδείας, ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης έχει ως προτεραιότητα την ομαλή λειτουργία των σχολείων, σε συνεχή πάντα συνεργασία με τους διευθυντές, τους αρμόδιους συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς. Στο δήμο μας θα υπάρχουν δύο σχολικές επιτροπές, μία της πρωτοβάθμιας και μία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ανάλογες αλλαγές θα πρέπει να κάνουν και οι σύλλογοι γονέων οι οποίοι θα πρέπει να οργανώσουν την εκπροσώπησή τους με την επανασύσταση της ένωσης γονέων.

Δημοτική Αστυνομία. Ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης ως αντιδήμαρχος θα έχει μία ακόμη αρμοδιότητα και αυτή αφορά τη Δημοτική Αστυνομία όπου θα επικουρεί τον κύριο Σακκιώτη. Για τη Δημοτική Αστυνομία στόχος τόσο του κυρίου Κουκούλη, όσο και του κυρίου Σακκιώτη είναι η ενίσχυση του κοινωνικού της ρόλου. Ένα από τα θέματα τα οποία θα δρομολογηθούν είναι η λειτουργία της σε βάρδιες, η παρουσία της στην περιφέρεια του νησιού και ο ενεργός ρόλος της σε θέματα ποιότητας ζωής. Εξετάζεται η μεταστέγασή της σε καταλληλότερο χώρο και η απόκτηση μέσων για τη μετακίνησή τους προς την περιφέρεια της Αίγινας.

Οικονομικά του Δήμου. Συνοπτικά ο κύριος Κουκούλης θα επιβλέπει τη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ θα οργανωθεί για πρώτη φορά συστηματικά το γραφείο αποθήκης και το γραφείο προμηθειών. Αναφορικά με το χρέος του Δήμου ο κύριος Κουκούλης είπε ότι είναι γύρω στα επτά εκατομμύρια, διευκρινίζοντας ότι μιλάει με σχετικά νούμερα, ενώ αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει για αυτό το θέμα στα πρώτα δημοτικά συμβούλια. Αναφορικά με τις οφειλές των πολιτών προς το Δήμο, ο κύριος Κουκούλης μας ενημέρωσε ότι κυμαίνονται στα  δυόμιση με τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος Κουκούλης αισιοδοξεί ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάκαμψης. "Στόχος μας είναι η διεκδίκηση όλων των πόρων που το κράτος οφείλει προς την Αίγινα και ειδικά εκείνων που μας δίνονται βάση του νόμου Καλλικράτης" αλλά και από άλλους φορείς και από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Περιλαμβάνονται επίσης έλεγχος των δαπανών σε όλα τα τμήματα. "Κάνω έκκληση" προς τους κατοίκους της Αίγινας να τακτοποιήσουν τις οικονομικές οφειλές τους προς το Δήμο, είπε ο κύριος Κουκούλης,  ενώ μας ενημέρωσε ότι οι οφειλέτες από ένα ποσό και επάνω θα λαμβάνουν έγγραφη ειδοποίηση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιδημάρχου στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png