Ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Λίγες μέρες μετά τον ορισμό του ως αντιδήμαρχο των Υπηρεσιών Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής μέριμνας και Κοινωνικών δραστηριοτήτων και της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Aegina Portal για μια πρώτη παρουσίαση των αρμοδιοτήτων του στο πλαίσιο της νέας διοίκηση τους Δήμου Αίγινας. "Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κύριο Σακκιώτη να με ορίσει αντιδήμαρχο σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής μέριμνας. Πάνω από όλα όμως ευχαριστώ και τους πολίτες της Αίγινας για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου έδωσαν από τις πρόσφατες εκλογές του Νοεμβρίου" είπε ο κύριος Τζίτζης, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά στο Δήμο της Αίγινας έχει δημιουργηθεί μια αντιδημαρχία με τέτοιες αρμοδιότητες, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον της παρούσας δημοτικής αρχής για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Παράλληλα υπενθύμισε ότι και βάση της πρώτης ομιλίας του κυρίου Σακκιώτη ως δημάρχου, ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Αναφορικά με τα θέματα του πολιτισμού ο κύριος Τζίτζης παρουσίασε έναν πρόσφατο σχεδιασμό που αφορά την υλοποίηση της γιορτής του Ιωάννη Καποδίστρια στις 26 Ιανουαρίου κάθε χρόνο. "Θέλουμε να δώσουμε μια πιο μεγάλη αίγλη σε αυτή την τοπική εορτή, να πάρει κάποια στιγμή μεγαλύτερη οντότητα και με ένα δημοσίευμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να οριστεί σαν μεγάλη τοπική εορτή η άφιξη, η ορκωμοσία, του Καποδίστρια του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και της Αίγινας της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας".  Παράλληλα ο κύριος Τζίτζης μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη συνομιλίες με τον κύριο Νίκο Τζίτζη "που όπως φαίνεται θα είναι πρόεδρος της ΚΕΔΑ" ώστε να συνεχιστεί η πολύ πετυχημένη, όπως την χαρακτήρισε εκδήλωση του καρναβαλιού στο Τοπικό Διαμέρισμα του Μεσαγρού. Στόχος είναι να γίνουν δύο τέτοιες εκδηλώσεις, μία στο Μεσαγρό και μία στην Αίγινα.

Στη συνέχεια ο κύριος Τζίτζης έκανε αναφορά στο Aegina Fistiki Fest λέγοντας ότι: "επιθυμία μας είναι να συνεχιστεί αυτό το φεστιβάλ, που αν θυμόσαστε, ήμουν από τους συμβούλους που είχαν δώσει συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους εθελοντές που είχαν κάνει πέρυσι αυτό το φεστιβάλ, που φυσικά διαφημίζει όλη την Αίγινα και πίσω από μικροπολιτικές και οτιδήποτε άλλο πρέπει να βλέπουμε το συμφέρον του νησιού μας και ότι προβάλει το νησί μας για μένα είναι πάρα πολύ καλό".

Στον αθλητισμό, ο κύριος Τζίτζης είπε ότι σε συνεργασία με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, θα τεθούν οι βάσεις για ένα πιο μαζικό αθλητισμό. Έκανε αναφορά στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους αθλητικά σωματεία του νησιού, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τα οικονομικά, τις υποδομές. Επίσης μας ενημέρωσε για την πρόθεση που υπάρχει ώστε να δημιουργηθεί ένα τμήμα βόλεϊ γυναικών, ενώ προσπάθειες θα γίνουν και στο στίβο, αλλά και στο πρόγραμμα "άθληση και γυναίκα". Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κύριος Τζίτζης είπε ότι έχει συνεργασία για αυτό το σκοπό με τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριο Νικολούζο, γνωστοποιώντας με αυτό τον τρόπο και το όνομα του νέου προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού.

"Από τις πρώτες προτεραιότητες μας που έχουμε θέσει είναι το κλειστό γυμναστήριο του αθλητισμού της Αίγινας, είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Προσπάθησαν πάρα πολύ όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές χωρίς να παραβλέπω καμία. Πιστεύω να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια αλλά θέλουμε να δούμε κάποιο ορατό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί στο 2011 η Αίγινα αθλητικά και κοινωνικά να βρίσκεται στο 1960 και στο 1970. Νομίζω είναι ντροπή για όλους, αυτούς που ασχολήθηκαν και ασχολούνται. Θα κάνουμε τα πάντα και σε αυτό θέλω να δώσω μια προσωπική δέσμευση, μια προσωπική υπόσχεση προς όλες τις νέες και τους νέους του νησιού μας και σε όλους τους κατοίκους του νησιού μαζί με το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, να πολεμήσουμε, να φέρουμε όσο μπορούμε ένα κλειστό".  Ο κύριος Τζίτζης αν και δεν παρέβλεψε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είπε ότι "υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες υποσχέσεις από μεγάλα χείλη ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι. Αυτή την προσπάθεια θα την εξαντλήσουμε". 

Για την κοινωνική μέριμνα ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης είπε ανάμεσα σε άλλα ότι το πρόγραμμα που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή θα συνεχιστεί. "Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που το ξεκίνησε πολύ σωστά η προηγούμενη δημοτική αρχή". "Αυτό το πρόγραμμα είχε λήξει, αλλά πήραμε τη διαβεβαίωση και από τον υφυπουργό εργασίας τον κύριο Βασίλη Κεκέρογλου ότι αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, αλλά και πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστεί γιατί είναι ένα από τα θετικά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής". Ο κύρος Τζίτζης έθεσε και άλλες έννοιες όπως "κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικός εθελοντισμός" μιλώντας για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο Δήμος της Αίγινας.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση του ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης έκανε ένα κάλεσμα για συνεργασία σε όλους τους συμβούλους και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. "Τίποτα δεν επιτυγχάνεται αν κλειστούμε σε μια κλειστή πλειοψηφία".  "Εγώ βάζω σφουγγάρι σε οτιδήποτε έχει γίνει προσωπικό, γιατί προσωπικά πέρασα πάρα πολλά σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Βάζω σφουγγάρι και θέλω φίλους και συνεργάτες. Δεν με απασχολούν τα προσωπικά, θέλω φίλους και συνεργάτες για αυτό που λέγεται Αίγινα, για αυτό που λέγεται αθλητισμός, για αυτό που λέγεται πολιτισμός και κοινωνική μέριμνα και νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα" (αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Φίλιππου Τζίτζη στο video που συνοδεύει το άρθρο).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png