Αποκλεισμένοι για ένα τρίμηνο οι κάτοικοι στις Πόρτες, λόγω βλάβης του λεωφορείου του Δήμου.


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Πορτών, μένουν χωρίς συγκοινωνία με τη Αίγινα. Ένα ζήτημα που εκτός από τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις που έχει, δείχνει και τον βαθμό ευαισθητοποίησης και τα αυξημένα ή όχι αντανακλαστικά που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση σε σχέση με τις ανάγκες της περιφέρειας. Η συγκοινωνία με τις Πόρτες δεν καλύπτεται από το ΚΤΕΛ, ενώ το τίμημα για την μεταφορά με ΤΑΞΙ είναι δυσβάσταχτο, τόσο που για πολλούς μεταβάλει σε αδύνατη οποιαδήποτε σκέψη μετακίνησης προς την Αίγινα. Λύση σε αυτό το πρόβλημα, δίνει εδώ και καιρό το μικρό λεωφορείο που διαθέτει ο Δήμος. Ένα mini bus το οποίο εκτός από συγκοινωνιακό έργο, χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει κάθε ανάγκη μαζικής μετακίνησης του Δήμου. Το μικρό αυτό λεωφορείο, εκτελούσε επίσης και την μεταφορά των μαθητών στις απομακρυσμένες αυτές περιοχές.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Από τις 2 Φεβρουαρίου και μετά το λεωφορείο σταματά να εκτελεί δρομολόγια λόγω βλάβης. Στις 6 Φεβρουαρίου Δήμος ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ξανά στους δρόμους της Αίγινας μετά από είκοσι ημέρες, λόγω βλάβης στη μηχανή του. Στις 22 Φεβρουαρίου το ραδιόφωνο του Aegina Portal φιλοξένησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό, ο οποίος είχε πει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών του δήμου, πρόκειται για μία σοβαρή βλάβη. Σημείωσε ωστόσο ότι το πρόβλημα που έχει ακινητοποιήσει το λεωφορείο για σχεδόν έναν μήνα και ενδεχομένως πολύ περισσότερο, είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την επισκευή του κι αυτό διότι αυτή η δαπάνη δεν εντάσσεται μέσα στις υποχρεωτικές δαπάνες. Τότε ο κύριος Μαρμαρινός είχε εκφραστεί θετικά στην πιθανότητα το ζήτημα να έρθει ως θέμα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ δεν απέκλεισε μία πρωτοβουλία του δημάρχου. Ο χρόνος πέρασε χωρίς να υλοποιηθεί κάτι από τα δύο προηγούμενα και χθες το βράδυ οι κάτοικοι των Πορτών πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μιλήσουν για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν λύση.

Η εκπρόσωπος των κατοίκων μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός. Ο κύριος Μούρτζης εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των διαδικασιών που απαιτούνται, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση και στην έλλειψη έγκρισης του προϋπολογισμού του δήμου για το 2018.

Αντίστοιχα και ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός έκανε λόγο για τα προβλήματα που έχει το μικρό λεωφορείο λόγω της συνεχούς χρήσης που του γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και επανέλαβε το πρόβλημα  με τις χρονοβόρες διαδικασίες και την έλλειψη εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2018 (τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή). Πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κύριος Γιάννης Ζορμπάς, είχε υποδείξει προς τον κύριο Μαρμαρινό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε επισπευσθεί και να γίνει χωρίς καθυστερήσεις η επισκευή του λεωφορείου.

Τέλος, ο κύριος Μούρτζης ζήτησε από τους κατοίκους των Πορτών να κάνουν υπομονή και υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποκτηθεί από το δήμο άλλο όχημα, ο κύριος Κώστας Γεννίτσαρης αναφέρθηκε στις συχνές βλάβες του οχήματος, ενώ ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης κατηγόρησε τη διοίκηση για έλλειψη συντήρησης των οχημάτων.

Κατά την έξοδο της αντιπροσωπίας των κατοίκων των Πορτών, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλειψαν οι λεκτικές αντεγκλήσεις, που δημιούργησαν ένταση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png