Τι είπαν οι κύριοι Νεκτάριος Λεούσης, Φίλιππος Τζίτζης, Αντώνης Ντέλης και Δημήτρης Μούρτζης για την καθυστέρηση της απολογιστικής συνεδρίασης.


Είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια της διοίκησης του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη, υπάρχει μία κοινή τοποθέτηση της αντιπολίτευσης και αυτή εκφράζεται μέσω ενός αιτήματος, το οποίο συνυπογράφουν και οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης: ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης, επικεφαλής της παράταξης "Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης", ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Άλλη Αίγινα" και ο κύριος Αντώνης Ντελής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Κοινωνία Πολιτών". Το αίτημα της αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Στέλιο Θεριανό, με ημερομηνία πρωτοκόλλου στις 1 Αυγούστου αφορά την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ετήσιο απολογισμό της διοίκησης για το έτος 2017. Ζητά να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατόν. Μάλιστα, για το ίδιο θέμα στο Δελτίο Τύπου που έστειλε η "Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης", η οποία είχε και την πρωτοβουλία αυτής της κίνησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο νόμος ορίζει ότι ο απολογισμός πρέπει να γίνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ κατηγορεί τη διοικούσα παράταξη ότι δεν ενδιαφέρεται να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τους  επικεφαλής κ. Νεκτάριο Λεούση, κ. Φίλιππο Τζίτζη, κ. Αντώνη Ντελή και τον δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη.








Το Aegina Portal επικοινώνησε με τους επικεφαλής κ. Νεκτάριο Λεούση, κ. Φίλιππο Τζίτζη, κ. Αντώνη Ντελή και τον δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη.

Ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης είπε ανάμεσα σε άλλα:"Ο κανονισμός είναι σαφέστατος, ορίζει τον ετήσιο απολογισμό της διοίκησης να γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου" και συμπλήρωσε ότι έχει μπει Αύγουστος και δεν έχουν καμία ειδοποίηση από τη διοίκηση για το πότε είναι διατεθειμένοι να κάνουν τον απολογισμό. "Τον να πάμε πάλι τον Σεπτέμβριο όπως και πέρυσι, νομίζω είναι πάρα πολύ καθυστερημένος ο απολογισμός και κάνουμε και διάφορους συνειρμούς για την επιλογή αυτής της ημερομηνίας από τη διοίκηση, αν επαληθευτεί ότι σκέφτονται να τον κάνουν τον Σεπτέμβριο", είπε ο κύριος Λεούσης. Σε ερώτηση για το τι εννοεί, είπε ότι: " Ίσως να θέλουν να φύγει ο κόσμος από την Αίγινα, απλά πράγματα, να μην υπάρχει κόσμος στο ακροατήριο από τους επισκέπτες του νησιού και τους παραθεριστές και όσους έχουν μόνιμα σπίτια στην Αίγινα και ψηφίζουν στην Αίγινα".

Να πούμε ότι στο αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο πρώτος υπογράφων είναι ο κύριος Νεκτάριος Λεούσης και ακολουθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρίμης Κυριάκος, Πτερούδης Νικόλαος, Νίκος Πούντος, Ιωάννης Πούντος, Σωκράτης Δούκας, Οικονόμου Νικόλαος, Φίλιππος Τζίτζης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Άλλη Αίγινα" και ο κύριος Ντελής Αντώνιος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Κοινωνία Πολιτών".

Σε ερώτηση γιατί ενώ το έγγραφο της αίτησης έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου, την ίδια ημερομηνία δηλαδή που συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, δεν έγινε κάποια σχετική ερώτηση, ο κύριος Λεούσης είπε ότι εκείνη την ημερομηνία έγινε η σύνταξη του εγγράφου, αλλά το αίτημα κατατέθηκε στις 1 Αυγούστου. Σε συμπληρωματική ερώτηση, γιατί δεν έγινε καμία σχετική ερώτηση την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου, ο κύριος Λεούσης είπε ότι ήθελε να δει την ανταπόκριση από τους υπόλοιπους συναδέλφους, ειδικά τους επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων, "εάν θα συμφωνούσαν μαζί μας, δεν είχα προλάβει να μιλήσω εκ των προτέρων μαζί τους" και για αυτό επέλεξε να μην κάνει αναφορά σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που θα κάνει στο αυριανό.

Ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης, στην ερώτηση τι τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση είπε ότι: "Με οδήγησε η καθυστέρηση της δημοτικής αρχής, αυτής που έχουμε τώρα, γιατί πέρυσι αν θυμόμαστε καλά είχε πάει 3 Σεπτέμβρη να γίνει απολογισμός. Απολογισμός πρέπει να γίνεται τέλη Ιουνίου, άντε μέχρι τέλη Ιουλίου το πολύ. Έχουμε φτάσει τώρα 7 Αυγούστου και ακόμη δεν έχει βγει πρόσκληση για τον χρόνο, έχει βγει μόνο ο τόπος. Με προβληματίζει αυτό το γεγονός και μαζί με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων τον κύριο Λεούση και τον κύριο Ντελή αποφασίσαμε οργανωμένα αυτή τη φορά να ζητήσουμε αυτή τη σύγκληση, που πιστεύω είναι πάρα πολύ σημαντικό να μάθει ο κόσμος και τα πεπραγμένα τα λίγα ή τα πολλά, να ακούσει και την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρέπει πάντα να υπάρχει και η άλλη πλευρά".

Σε ερώτηση για ποιο λόγο τον "προβληματίζει" αυτή η καθυστέρηση ο κύριος Τζίτζης είπε: "Με προβληματίζει γιατί υπάρχει ένα έλλειμμα στην ενημέρωση" και συμπλήρωσε ότι υπάρχει γενικά μία καθυστέρηση, σε διάφορα θέματα όπως το νερό, η καθαριότητα, οι πεζοδρομήσεις κτλ. "Βλέπουμε ότι υπάρχει μία καθυστέρηση γενικά. Λέμε την άλλη βδομάδα και η άλλη βδομάδα γίνεται άλλος μήνας και σε δύο μήνες και τα θέματα καθυστερούν, έτσι καθυστερεί και ο απολογισμός". Τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου, ανοιχτού απολογισμού ώστε και οι πολίτες που ψηφίζουν εδώ να ενημερωθούν.
Στην ερώτηση εάν αποδίδει κάποια σκοπιμότητα στην δημοτική αρχή είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: "Ε, φυσικά αποδίδω. Αργούνε, το πάνε όσο γίνεται πιο αργά. Υπάρχει σκοπιμότητα ώστε να είναι όσο γίνεται λιγότερος ο κόσμος".

Από την πλευρά του ο κύριος Αντώνης Ντελής είπε ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει και σημείωσε ότι κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει οριστεί, για να προγραμματίσουν, να ενημερωθούν για τα θέματα κτλ. "Μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί τι θα περιλαμβάνει. Τέλος πάντων να προγραμματίσουμε κι εμείς τι θα κάνουμε".

Στην ερώτηση για ποιο λόγο θεωρεί ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση είπε ότι: "Δεν ξέρω, δεν νομίζω, μήπως είναι τυπικό, διαδικαστικό το θέμα" και συμπλήρωσε ότι: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Τι τέλη Αυγούστου να γίνει, τι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου δεν θα αλλάξει κάτι".

Τέλος, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης είπε ότι ανεξάρτητα από τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, έχει προγραμματίσει τον Αύγουστο για να γίνει η συνεδρίαση. "Είναι μία απόφαση την οποία θα την πάρω εγώ. Τώρα θα δούμε ποια μέρα του Αυγούστου θα εξυπηρετεί όλους".

Στην ερώτηση για ποιο λόγο πήγε τόσο πίσω ημερολογιακά, πάλι, η συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κύριος Μούρτζης είπε: "Είχαμε αποφασίσει να την κάνουμε τον Ιούλιο, αλλά γεγονότα όπως τον νερό και άλλα θέματα που προκύψανε και βεβαίως η Αίγινα δεν πήρε είδηση, δεν έγιναν τραγικά πράγματα τα οποία ήταν πολύ τραβηγμένα τα προσέξαμε. Είπαμε να τελειώσουν αυτά. Είπαμε να μην κάνουμε απολογισμό μεσούσης της πίεσης. Γιατί με το νερά έχουμε τραβήξει... η Αίγινα ευτυχώς δεν έχει μείνει από νερό, αλλά έχουμε τραβήξει περιπέτεια. Εγώ προσωπικά έκανε τρία μερόνυχτα να κοιμηθώ και το ξέρουν όλοι".

Χρονικά προσδιόρισε την απολογιστική συνεδρίαση μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ σε ερώτηση ότι η δημοτική αρχή κατηγορείται πως προσπαθεί να την μεταθέσει προς τον Σεπτέμβριο είπε ότι "εγώ δεν κρύβομαι. Θα πω τόσες αλήθειες που όσοι έχουν ετοιμαστεί για να "πυροβολήσουν" να ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Φέτος έχει γίνει μεγάλος αγώνας".

Όλες οι δηλώσεις αναλυτικά στο ηχητικό αρχείο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png