Επανέρχεται το θέμα της επανασύστασης της διαπαραταξιακής επιτροπής για την αποκατάσταση λογαριασμών ύδρευσης.


Μία επιτροπή που είχε επιλύσει σημαντικά θέματα στην αποκατάσταση λογαριασμών ύδρευσης, θέματα που εκκρεμούσαν συχνά επί σειρά ετών, ήταν η διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία εξέταζε τα αιτήματα των καταναλωτών ύδρευσης του δήμου που αφορούσαν στην αποκατάσταση λογαριασμών ύδρευσης. Η επιτροπή είχε συσταθεί το 2016 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και προσέφερε σημαντικό έργο, καθώς μέχρι πρότινος τα αιτήματα των υδροληπτών, έρχονταν ως θέματα στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μεγάλη λίστα κάθε φορά στην ημερήσια διάταξη από τέτοια ζητήματα.

Τα μέλη της επιτροπής, που ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Νίκος Πτερούδης, Αντώνης Μούρτζης, Δημήτρης Καραγιάννης, Βαγγέλης Δέδες, Οικονόμου Νικόλαος, Τζίτζης Φίλιππος και Αντώνης Ντελής, κατάφεραν να επιλύσουν ένα μεγάλο όγκο θεμάτων. Η υπόθεση Φλαμπουράρη και η δικαστική περιπέτεια που ακολούθησε, ανέκοψε τη λειτουργία της και η επιτροπή σταμάτησε να συνεδριάζει.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Στην συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η επανασύσταση αυτής της επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εισηγητής του θέματος κύριος Δημήτρης Μούρτζης αποχώρησε και έτσι την εισήγηση έκανε ο κύριος Στέλιος Θεριανός ο οποίος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της, τονίζοντας το μεγάλο φορτίο που δέχεται κάθε το προεδρείο από αυτές τις υποθέσεις. Αντίθετα, στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες, εισηγήθηκε να μην συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, αλλά όλα τα θέματα να λύνονται βάσει του κανονισμού ύδρευσης, ενώ στη συνέχεια προσέθεσε ότι στο δημοτικό συμβούλιο να έρχονται ως θέματα μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η πρόθεση των δημοτικών συμβούλων να μην συμμετάσχουν στην επανασύσταση της επιτροπής ήταν εμφανής, στη συνεδρίαση εκείνου του δημοτικού συμβουλίου. Την διάθεσή τους να πάρουν μέρος στην επιτροπή δήλωσαν μόνο ο κ. Νίκος Οικονόμου και ο κ. Αντώνης Ντελής.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης υποστήριξε σθεναρά την αναγκαιότητα της επανασύστασης της επιτροπής λέγοντας ότι πρέπει να συσταθεί ξανά και επέμεινε στη σύστασή της.

Στη πρόσκληση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, για την νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου, το θέμα της επανασύστασης βρίσκεται και πάλι στην ημερήσια διάταξη, με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μούρτζη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png