"ΦιλόΔημος". Νέα Πρόσκληση ύψους 100 εκατ. ευρώ για μεγάλα έργα ύδρευσης.


Μία νέα πρόσκληση του προγράμματος "ΦιλόΔημος", συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η νέα πρόσκληση ενδεχομένως να αποτελεί λύση (εάν ο δήμος καταθέσει πρόταση που επιλεγεί) στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εσωτερικού δικτύου της Αίγινας, που αποτελείται από ακατάλληλους αμιαντοσωλήνες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Αίγινας έχει ενταχθεί ήδη σε πρόγραμμα του "Φιλόδημος Ι", για τον έλεγχο των δικτύων ύδρευσης, ύψους 3.711.489 ευρώ, που ωστόσο δεν αφορά την αντικατάστασή του.

Η πρόσκληση θέτει κάποιες προϋποθέσεις, όσο αφορά το μέγεθος των μεγάλων έργων που θα χρηματοδοτηθούν και είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή αν η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου της Αίγινας είναι αυτής της τάξης μεγέθους. Προφανώς την εκτίμηση μόνο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μπορεί να κάνει, αφού μελετήσει το περιεχόμενο της πρόσκλησης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, την νέα πρόσκληση του Προγράμματος "ΦιλόΔημος", συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση των Περιφερειών, των Δήμων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και των Συνδέσμων Ύδρευσης της χώρας, για την κατασκευή μεγάλων έργων ύδρευσης, υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.
 
Στόχος είναι η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση και με την Πρόσκληση αυτή μπορούν να χρηματοδοτηθούν ιδιαιτέρως σημαντικά (εμβληματικά) έργα και παρεμβάσεις στο πεδίο της ύδρευσης, που πρόκειται να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον 30.000 και άνω ενεργά υδρόμετρα.

Από το Podcasting Feed στο Ενημερωτικό Δελτίο του Aegina Portal.




 
Η χρηματοδότηση αφορά σε παρεμβάσεις όπως:
 
· Εξωτερικά υδραγωγεία
· Διυλιστήρια νερού με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
· Παρεμβάσεις στα εσωτερικά δίκτυα διανομής σε μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα
· Κατασκευή υποδομών αποθήκευσης νερού
· Εγκαταστάσεις αφαλάτωσης θαλασσινού/υφάλμυρου νερού
· Δράσεις ΑΠΕ για την ενεργειακή αυτονομία του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και των υποδομών εγκατάστασης.
 
Κάθε δυνητικός δικαιούχος, υποβάλει μία αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα, με κατώτατο προϋπολογισμό κύριου υποέργου, 10.000.000 € και ανώτατο προϋπολογισμό κύριου υποέργου, 20.000.000 ευρώ.
 
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους από την 1η Φεβρουαρίου έως την 5η Απριλίου 2019.

Να σημειωθεί ότι η Πρόσκληση αυτή έρχεται να προστεθεί στην τρέχουσα Πρόσκληση (Πρόσκληση Ι) έργων ύδρευσης μικρότερης κλίμακας, ύψους 450.000.000 ευρώ, η οποία καταγράφει ήδη εντάξεις ύψους 343.482.057,02 € και παρουσιάζει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του υπουργείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png