"Αίγινα Αποφασίζεις". Δελτίο Τύπου. Συνάντηση Γιάννη Ζορμπά, Δημήτρη Μούρτζη για το ζήτημα της καθαριότητας, μετά την παραίτηση Παναγιώτη Μαρμαρινού.

"Αίγινα Αποφασίζεις". Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση για τον τομέα της Καθαριότητας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε, σε όλη την Αίγινα, υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των συσσωρευμένων σκουπιδιών. Θεωρήσαμε λοιπόν υποχρέωσή μας να συνδράμουμε στην αντιμετώπισή του, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση, που μας απηύθυνε ο Δήμαρχος, κατόπιν της παραίτησης του νυν Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής από τον τομέα της καθαριότητας. Εν όψει της θερινής περιόδου και με δεδομένη την αύξηση του όγκου των απορριμμάτων, συναισθανόμαστε την αγωνία όλων για την εικόνα του νησιού και της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών.
Πραγματοποιήσαμε λοιπόν την Τετάρτη 5/6 συνάντηση με τον νυν Δήμαρχο, παρουσία των κ.κ. Νίκου Πτερούδη και Γιώργου Σκαλτσιώτη, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθήσαμε να θέσουμε σε πρακτικό επίπεδο τη δυνατότητα αποτελεσματικής συνεργασίας με τη διοίκηση του Δήμου. Ο κ. Μούρτζης πρότεινε να με ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο στον τομέα της καθαριότητας, δηλαδή να μου αναθέσει έναν αποκλειστικά εισηγητικό ρόλο. Κάτι, που στην πράξη σημαίνει πως δεν θα μπορούσα να έχω καμία πολιτική παρουσία και δικαιοδοσία σε σχέση με τη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας.
Είναι εύκολα αντιληπτό από τον καθένα μας πως το οξύ πρόβλημα με τα σκουπίδια δεν λύνεται με την τοποθέτηση ενός εντεταλμένου συμβούλου. Απαιτούνται δραστικά μέτρα και αποφάσεις, επιτελικός σχεδιασμός, που είμαστε σε θέση άμεσα να υλοποιήσουμε. Εφόσον φυσικά μας δοθεί η δικαιοδοσία. Κάτι που εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του εν ενεργεία Δημάρχου.
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Αίγινας πως δεν περιμένουμε την καταληκτική ημερομηνία της νυν διοίκησης για να αναλάβουμε δράσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Όμως, μέχρι την 31η Αυγούστου η λήψη και η ευθύνη των αποφάσεων, καθώς και η λειτουργία του Δήμου (καθαριότητα, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός κλπ) ανήκουν στον κ. Μούρτζη.
Γιάννης Ζορμπάς
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png