Δόθηκε η 1η εντολή χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ". 112.100 ευρώ στον Δήμο Αίγινας.


Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα, δόθηκε εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να μεταφερθούν τα δικαιούμενα ποσά στους  χρηματοδοτούμενους φορείς του προγράμματος. Το ποσό που θα διατεθεί στον δήμο Αίγινας σε αυτή την πρώτη κατανομή είναι 112.100 ευρώ. Ο προϋπολογισμός των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων για το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και ΙΙ είναι συνολικά 21.803.011 ευρώ. Από αυτά τα 16 εκατομμύρια ευρώ αφορούν έργα ύδρευσης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ο Δήμος Αίγινας στα δύο προγράμματος του Φιλόδημου έχει μέχρι αυτή την στιγμή προϋπολογισμό έργων: 4.355.549 ευρώ που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (πρώτος είναι ο δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων). Από αυτά τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ είναι για έργο ύδρευσης, οι 215 χιλιάδες ευρώ για έργα παιδικών χαρών, οι 224 χιλιάδες ευρώ για υλοποίηση έργων και επενδύσεων, οι 148 χιλιάδες ευρώ για προμήθεια μηχανημάτων έργου και οι 57 χιλιάδες ευρώ για συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων.

Τα παραπάνω ποσά αφορούν εντάξεις έργων, είναι έργα δηλαδή τα οποία θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν, ενώ υπάρχουν και προσκλήσεις στις οποίες το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την συμμετοχή του δήμου, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η ένταξη τους.