Δόθηκε η 1η εντολή χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ". 112.100 ευρώ στον Δήμο Αίγινας.


Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα, δόθηκε εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να μεταφερθούν τα δικαιούμενα ποσά στους  χρηματοδοτούμενους φορείς του προγράμματος. Το ποσό που θα διατεθεί στον δήμο Αίγινας σε αυτή την πρώτη κατανομή είναι 112.100 ευρώ. Ο προϋπολογισμός των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων για το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και ΙΙ είναι συνολικά 21.803.011 ευρώ. Από αυτά τα 16 εκατομμύρια ευρώ αφορούν έργα ύδρευσης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο Δήμος Αίγινας στα δύο προγράμματος του Φιλόδημου έχει μέχρι αυτή την στιγμή προϋπολογισμό έργων: 4.355.549 ευρώ που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (πρώτος είναι ο δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων). Από αυτά τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ είναι για έργο ύδρευσης, οι 215 χιλιάδες ευρώ για έργα παιδικών χαρών, οι 224 χιλιάδες ευρώ για υλοποίηση έργων και επενδύσεων, οι 148 χιλιάδες ευρώ για προμήθεια μηχανημάτων έργου και οι 57 χιλιάδες ευρώ για συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων.

Τα παραπάνω ποσά αφορούν εντάξεις έργων, είναι έργα δηλαδή τα οποία θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν, ενώ υπάρχουν και προσκλήσεις στις οποίες το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την συμμετοχή του δήμου, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η ένταξη τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png