Σε συνάντηση του κ. Γ. Πατούλη με νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής, συμμετείχε ο νέος δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.


"Νέα Αρχή για την Αττική". Δελτίο Τύπου.
Στην αναγκαιότητα της ισότιμης και ειλικρινούς συνεργασίας δήμων και Περιφέρειας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική αναφέρθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκειά της σημερινής πρώτης συνάντησης γνωριμίας με νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη όλους του δημάρχους για την εκλογή τους επισήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για το λόγο αυτό «ξεκινάμε δουλειά από σήμερα. Υλοποιούμε την προγραμματική δέσμευση μας για δημιουργία μόνιμου συμβουλίου διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων της Αττικής".

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η ιστορική συγκυρία εκλογής στη θέση του Περιφερειάρχη ενός αιρετού που προέρχεται από τον Πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου η συνεργασία των δήμων και της περιφέρειας να είναι αποτελεσματικότερη.

Το Μόνιμο Συμβούλιο Διαβούλευσης
Αναφερόμενος στην συγκρότηση του Μόνιμου Συμβουλίου Διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα έχει ως βασική του αποστολή την στενότερη και συστηματική συνεργασία του Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων στην Αττική. Το Μόνιμο Συμβούλιο αν κριθεί αναγκαίο θα μπορεί να πραγματοποιεί και έκτακτες συνεδριάσεις.

Το πρόγραμμα της Νέας Αρχής και το νέο μοντέλο Διοίκησης
Στο πλαίσιο της συνάντησης γνωριμίας ο Γ. Πατούλης παρέδωσε στους νεοεκλεγέντες δημάρχους το πρόγραμμα της Νέας Αρχής στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες για την Αττική.
«Θέλω τη συνεργασία σας και τις προτάσεις σας. Η πολιτική ταυτότητα του κάθε δημάρχου δε θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνεργασία μας. Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να διεκδικούμε από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου διοίκησης στο οποίο προτεραιότητα θα έχει η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες» Αναφερόμενος ο νέος Περιφερειάρχης στα σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν ειδικές συναντήσεις, ανά τομέα και περιοχή. Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η Πολιτική Προστασία καθώς και η διευθέτηση και οριοθέτηση των ρεμάτων.

Το επόμενο ραντεβού με τους δημάρχους της Αττικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου στο πλαίσιο ειδικής θεματικής που θα αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png