Απάντηση Γιάννη Ζορμπά σε πρόσφατο δημοσίευμα του Aegina Portal.


Από τον νέο δήμαρχο Αίγινας κύριο Γιάννη Ζορμπά και επικεφαλής της παράταξης "Αίγινα Αποφασίζεις", λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, το οποίο αποτελεί απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα του Aegina Portal με τίτλο: Καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατάσταση με τα κλαδέματα και τα άλλα προβλήματα από τους αιρετούς και τους επικεφαλής παρατάξεων. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

"Στο πρόσφατο από την 25η Ιουλίου 2019 δημοσίευμά σας με τίτλο "Καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατάσταση σε κλαδέματα και τα άλλα προβλήματα από τους αιρετούς και τους επικεφαλής των παρατάξεων", εγκαλείτε άπαντες τους αιρετούς για την ομολογουμένως απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα του νησιού μας. Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανησυχία σας για την Αίγινα, που αποτελεί άλλωστε και δικιά μας αγωνία.

Όμως δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες σας ότι ο κ. Μούρτζης είναι ο Δήμαρχος της Αίγινας μέχρι και την 31η Αυγούστου. Οπότε, έως τότε, οι πρωτοβουλίες και οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο.

Παρόλα αυτά, όπως γνωρίζετε, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές επισκεφθήκαμε τον νυν Δήμαρχο και του δηλώσαμε την πρόθεσή μας να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αποφευχθεί η τωρινή τραγική κατάσταση. Όπως γνωρίζετε αυτό δεν κατέστη δυνατό και δεν μας δόθηκε η ανάθεση της επιστασίας της καθαριότητας.
Κατόπιν τούτου επιλέξαμε να μην κατακλύσουμε το διαδίκτυο με ανακοινώσεις, φωτογραφίες και περιγραφές, που – εν μέσω τουριστικής περιόδου- θα έπλητταν το τουριστικό προϊόν και την εν γένει εικόνα του νησιού.

Σε ό,τι μας αφορά, σας διαβεβαιώνουμε ότι ως Δημοτική Αρχή δεν θα ζητήσουμε καμία ανοχή από τους συμπολίτες μας σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της υγείας μας και τα οποία εξαρτώνται από το Δήμο. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αρχής γενομένης την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα προβούμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες, που θα επαναφέρουν το νησί στην καθαριότητα και στην τάξη".