Την ερχόμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη για τον υποθαλάσσιο αγωγό.


Σύσκεψη ανάμεσα σε εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, τόσο της Περιφέρειας όσο και των άλλων υπηρεσιών, έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα για τον ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού. Αυτή την ενημέρωση έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιώτη Μαρμαρινού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Περιλαμβάνει τα αποσπάσματα της συνεδρίασης.



Ο κύριος Ζορμπάς περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ζήτημα της καθέλκυσης του αγωγού, στο οποίο αν και συνεχίζεται η μεταφορά των τμημάτων του αγωγού από το λιμάνι του Λεουντίου στην Σαλαμίνα, δεν έχει ξεκινήσει η πόντιση, αφού συνεχίζεται το θέμα της αρμοδιότητας, ανάμεσα σε εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Αποκεντρωμένης (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου), όπως άλλωστε είχε παρουσιάσει λίγο καιρό πριν το Aegina Portal.

Λόγω αυτής της εμπλοκής, δεν μπορεί να δοθεί η αδειοδότηση για την πόντιση στου αγωγού στο τμήμα του αιγιαλού της Σαλαμίνας. Αντίθετα, η αδειοδότηση για την εκτέλεση του έργου για το παράκτιο τμήμα του Λεοντίου, έχει γίνει κανονικά σύμφωνα με έγγραφο που είχε ως αποδέκτη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας.

Στην συνάντηση εκτός από τους τεχνικούς όλων των υπηρεσιών, τους εκπροσώπους του δήμου, τον δήμαρχο κύριο Γιάννη Ζορμπά, θα είναι παρόντες και ο πρώην δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, αλλά και εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου του έργου. Στόχος της συνάντησης θα είναι να λυθούν θέματα που αφορούν την εξέλιξη του έργου.

Πάντως ο κ. Δημήτρης Μούρτζης σε σύντομη συζήτηση με το Aegina Portal, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, φάνηκε πως γνώριζε ότι υπάρχουν ή επίκεινται εξελίξεις στο θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού. Μάλιστα, ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, στην ερώτησή του προς τον κ. Γιάννη Ζορμπά στα προημερησίας θέματα, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει επίκεινται η υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών (αφορά την εμπλοκή των υπηρεσιών για την αδειοδότηση της πόντισης) ενώ εάν δεν συμβεί αυτό, ίσως το θέμα πάει σε νομοθετική ρύθμιση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png