Πρέπει να ταξιδέψουν στον Πειραιά, όσοι θέλουν καταθέσουν τα χαρτιά τους στον ΟΑΕΔ, λέει ο κ. Αντώνης Ντελής.


Για το γεγονός ότι νέοι του νησιού, που χρειάζονται τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αυτή την περίοδο, αναγκάζονται να μετακινηθούν στον Πειραιά, ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αντώνης Ντελής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Aegina Portal, πρόκειται για ένα πρόβλημα που ήταν γνωστό από την αρχή του καλοκαιριού, καθώς ο υπάλληλος που είχε επωμιστεί αυτή την αρμοδιότητα, δεν βρισκόταν στην θέση του, αφού επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι χρειάζονταν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, έπρεπε να μεταβούν στον Πειραιά για να εξυπηρετηθούν και να επωμιστούν την ταλαιπωρία και το κόστος, για μια υπηρεσία που ο δήμος, υπό κανονικές συνθήκες προσφέρει, αφού έχει σύμβαση με τον ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η νέα διοίκηση, με απόφαση δημάρχου, όρισε την ανάθεση καθηκόντων Ληξιάρχου και ανταποκριτής του ΟΑΕΔ, μάλιστα ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις του δημάρχου κ. Ζορμπά. Όμως φαίνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι διαδικασίες (κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη, δημοσίευση σε ΦΕΚ, εκπαίδευση του υπαλλήλου) δημιούργησαν καθυστέρηση, ειδικά μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο για τα ζητήματα που εξυπηρετεί ο υπάλληλος, δηλαδή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ντελής στο δημοτικό συμβούλιο οι νέοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ντελής είπε: "Πολλοί νέοι του νησιού βρέθηκαν στον Πειραιά για να καταθέσουν τα χαρτιά τους στον ΟΑΕΔ. Υπήρξε μία πολύ οργανωμένη κίνηση εκεί και μάλιστα ο ΟΑΕΔ τους είπε ότι εκπαιδεύεται κάποιος άνθρωπος, από το δήμο για να είναι έτοιμος. Βέβαια, αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πολύ γρηγορότερα, εφόσον ήταν γνωστή και η πρόθεση του πρώην ανταποκριτή να συνταξιοδοτηθεί".

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε σχετικά: "Αναφερθήκατε στον ΟΑΕΔ και γενικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη ημέρα της διοίκησή μας. Να σας πω ότι με απόφαση δημάρχου ορίστηκε ληξίαρχος, που όπως είπατε πολύ σωστά ήταν μία έλλειψη της διοίκησης, διότι όντως είχε ενημερώσει ο υπάλληλος ότι θα συνταξιοδοτηθεί και είχε εκφράσει και την ανησυχία του, τόσο για την θέση του ληξιάρχου, όσο και για τα καθήκοντα που είχε αναλάβει για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του ΟΑΕΔ. Εμείς ορίσαμε τον νέο υπάλληλο, που θα είναι ληξίαρχος στον δήμο και θα έχει καθήκοντα να εξυπηρετεί τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ, συνεπικουρούμενος και από έναν άλλο υπάλληλο του δήμου".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png