Υπογράφηκε από τον υφ. Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, η απόφαση που "ξεμπλοκάρει" την πόντιση του αγωγού.


Σε ενημέρωση που έκανε σήμερα, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε ότι υπογράφηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών κ Απόστολο Βεσυρόπουλο, η υπουργική απόφαση για την πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού, τόσο στον πυθμένα, όσο και στον αιγιαλό της Σαλαμίνας.

Με αυτή την απόφαση, αλλά και με την επικαιροποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαλαμίνας, για την γνωμοδότηση που αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας και θαλάσσιου χώρου, "ξεμπλοκάρει" ουσιαστικά το ζήτημα της επόμενης φάσης στην κατασκευή του αγωγού, που είναι η πόντισή του από την Σαλαμίνα.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δημιούργησε άσκοπη χρονοτριβή στο έργο και την εύλογη απορία: πως το δημόσιο κατασκευάζει ένα έργο που δεν μπορεί να αδειοδοτήσει. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς στην ίδια ενημέρωση, χρειάστηκε παρέμβαση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε το ζήτηση να προχωρήσει και να υπογραφεί η σχετική άδεια.