31.900 ευρώ η πρώτη κατανομή του 2020 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Αίγινας.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών το ποσό των 28.000.000 ευρώ κατανέμεται, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, σε όλους τους δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες δόσεις που θα καταβληθούν το 2020.

31.900 ευρώ είναι η πρώτη κατανομή του 2020 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Αίγινας.

Συγκεκριμένα από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων» κατανέμεται το ποσό των 28.000.000 ευρώ στους 332 Δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπ’ όψιν δεδομένα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2018-2019 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ποσό των 28.000.000 κατανέμεται στους 332 δήμους της χώρας σύμφωνα με τον πίνακα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png