Μέχρι τις 8 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα στο "Πράσινο Ταμείο".

Μέχρι τις 8 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για έργα που αφορούν σε αστικές αναπλάσεις, σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και στην απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων προκειμένου να γίνουν χώροι πρασίνου, άλση και πλατείες.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Νέα περιβαλλοντικά έργα, που αφορούν σε αστικές αναπλάσεις, απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων για πράσινο, καθώς και σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, «προικοδοτεί» το Πράσινο Ταμείο στους δήμους, διαθέτοντας συνολικά 73 εκατ. ευρώ. Ωστόσο για να ενταχθούν οι δήμοι στα τρία προγράμματα του Ταμείου θα πρέπει να προετοιμάσουν εγκαίρως τις μελέτες, καταθέτοντας ως τις 8 Μάιου τις σχετικές αιτήσεις για τη χρηματοδότηση των έργων τους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Ευστάθιος Σταθόπουλος, μιλώντας στην Ημερίδα της ΠΕΔ-ΚΜ. Ειδικότερα, τόνισε πως το ένα πρόγραμμα, ύψους 55 εκατ. ευρώ, αφορά σε αστικές αναπλάσεις και περιλαμβάνει έντεκα διαφορετικά είδη έργων χωρισμένα σε άξονες, τα οποία, όπως είπε, θα συζητηθούν με τους δημάρχους και τα αυτοδιοικητικά στελέχη.

Το δεύτερο, αφορά στην απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων για να γίνουν χώροι πρασίνου, άλση και πλατείες, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και το τρίτο αφορά σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, για το οποίο θα διατεθούν 3 εκατ. ευρώ.
«Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα, και παράλληλα να πάρουμε ιδέες και προτάσεις για τα μελλοντικά προγράμματα που πρόκειται να βγουν από το Πράσινο Ταμείο» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος.

Επανέλαβε δε ότι το Ταμείο, είναι ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των οικονομικών που έχει και για αυτό θα προχωρήσει σε έκδοση καινούργιων προγραμμάτων, σε συνεργασία πάντα με την Αυτοδιοίκηση.
Κληθείς μάλιστα να απαντήσει αν οι δήμοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν με προτάσεις για να διεκδικήσουν κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο, σημείωσε πως πάνω από όλα στους ΟΤΑ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση. «Υπάρχει πολύ μεγάλη δίψα για πληροφόρηση. Νομίζω πάντως ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη στο μέλλον από ότι στο παρελθόν και ότι το πρόγραμμα θα έχει σημαντική απορρόφηση μέχρι τις 8 Μαΐου που είναι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png