Επιστολή Δημήτρη Μούρτζη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου
Κυρίες και Κύριοι,

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχουμε κάνει για συμπεριφορές που απαξιώνουν γενικά τον ρόλο των Δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης εσείς αδιαφορώντας για το τι μέλλει γενέσθαι συνεχίζεται ακάθεκτοι.

Η Δημοκρατία, το Σύνταγμα και οι νόμοι ομιλούν για ελεύθερη βούληση ,για κατάθεση διαφορετικών προτάσεων και βεβαίως για μια πλουραλιστική διαδικασία παντρέματος ει δυνατόν. Δεν ομιλεί για φίμωση, για απόρριψη των προτάσεων πράγματα τα οποία θυσιάζονται στο βωμό της κυβερνησιμοτητας και των δικών σας θέλω.

Να ξέρετε όλοι όσοι ασκείται εξουσία, Δήμαρχος – Αντιδήμαρχοι -Πρόεδροι επιτροπών - Προϊστάμενοι υπηρεσιών πολύ σύντομα θα λογοδοτήσετε για αυτές τις ενέργειες και συμπεριφορές σας.

Σας δόθηκε ανοχή για ένα μεγάλο διάστημα , ούτε υπό την έννοια της αδυναμίας αλλά ούτε και του ρεβασινσισμού . Σας δόθηκε αυτό το διάστημα για να δείξετε τι σκοπεύετε τελικά να κάνετε υπέρ του νησιού.

Ένας τεράστιος αγώνας που έγινε για εξασφάλιση μεγάλων χρηματοδοτήσεων  απο την προηγούμενη δημοτική αρχή  ,απαξιώνεται μηδενίζεται και μεταβαπτίζεται δικό σας.

Είναι πλήγμα για την δημοκρατία αυτό που γίνεται και οι σκοπιμότητες που υπηρετείται μόνο κακό κάνουν  στον θεσμό και κατ’ επέκταση  στο κοινωνικό σύνολο.

Η βιομηχανία αναθέσεων μικρών έργων με ποσά 20.000 ευρώ εως και 59.000 ευρώ που ποτέ ξανά δεν έγινε στο παρελθόν είναι ο καθημερινός κανόνας ,και μπορεί ο νόμος 4412 να δίνει το δικαίωμα συνοπτικών διαδικασιών για επείγοντα θέματα (πρόσκληση ενδιαφέροντος με δικαίωμα επιλογής ) , αλλά αυτό είναι καταστρατήγηση  των νόμιμων διαδικασιών .

Οι πολίτες δεν είναι υποψιασμένοι για το  τι γίνεται , παρακινούνται  και βλέπουν την διαφορετική εικόνα την επίπλαστη, με το κόψιμο δέντρων , των καθαρισμό δρόμων και γενικά στην καθαριότητα βλέπουν μια διάφορα... προσωρινή  όμως .

Για τον ψευτοεθελοντισμό που επικαλείστε συνεχώς θα έρθει  σύντομα καιρός που θα απολογηθείτε.Με ποιές διαδικασίες πληρώνονται προσωπικό ,μηχανήματα κ.α.;

Περισσεύει βέβαια το θράσος ορισμένων να ομιλούν για συγκρίσεις μεταξύ της προηγούμενης και της νυν δημοτικής αρχής, και αποκρύπτουν ότι ώς μέλη οι περισσότεροι της οικονομικής επιτροπής ήταν απαγορευτική προσλήψη προσωπικού τα προηγούμενα χρόνια.Σήμερα το προσωπικό έχει τριπλασιαστεί  και στην καθαριότητα και στην ύδρευση , ενώ ο εξοπλισμός της υπηρεσίας καθαριότητας διπλασιάζεται  και εκσυγχρονίζεται  μετά από ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που εσείς αποκρύπτεται.

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε οτι η προίκα που σας αφήσαμε με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αποθεματικό για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, αποτέλεσμα της καλής διαχείρησης, επουδενί σας δίνει το δικαίωμα να τα διαθέσετε στον βωμό της προπαγάνδας.

Το επιλήψιμο της συμπεριφοράς σας είναι ότι τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί και δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα, συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε οτι απέχουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας απο το σημερινό συμβούλιο και καταγγέλλουμε αυτές τις συμπεριφορές προς όλους. Η δέσμευση του ίδιου του δημάρχου να μας καλέσει  πριν εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης η κατάργηση του νομικού προσώπου ΔΑΟΑ να μιλήσει με τους αρχηγούς των συνδυασμών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και είναι η απόδειξη της απαξειωτικής συμπεριφοράς σας.

Μην συνεχίζετε !

Οι καιροί ου μενετοί!

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Μούρτζης
Τέως Δήμαρχος
Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png