Τι ζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή για το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού και την εμποροπανήγυρη στον εορτασμό του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα.

 
Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, το πρώτο ήταν η "Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού
Αίγινας" και το δεύτερο η "Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το Aegina Portal ζήτησε να βιντεοσκοπήσει την συνεδρίαση, ωστόσο ο κ. πρόεδρος έκρινε ότι η βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης δεν ήταν απαραίτητη και έτσι το Aegina Portal αποχώρησε από το γραφείο δημάρχου που θα γινόταν η συνεδρίαση, αφού ή έγκριση προκειμένου να γίνει η βιντεοσκόπηση είναι απαραίτητη. Έτσι τα όσα συζητήθηκαν προέρχονται από τα πρακτικά της συνεδρίασης.
 
Τα παρόντα μέλη ήταν οι Ιωάννης Ζορμπάς – Δήμαρχος ως Πρόεδρος, Γεώργιος Σκαλτσιώτης – Αντιδήμαρχος ως μέλος, Νικόλαος Πτερούδης – Αντιδήμαρχος ως μέλος, Αντώνιος Μούρτζης – Αντιδήμαρχος ως μέλος
Δημήτριος Καραγιάννης – Αντιδήμαρχος ως μέλος. Επειδή το θέμα που πρόκειται να συζητηθεί αφορά ολόκληρο το νησί, στη συνεδρίαση κλήθηκαν και παρευρίσκονται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων: Αίγινας, κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, Βαθέος, κ. Ηλίας Γρυπαίος, Πέρδικας, κ. Μιχαήλ Μαρτής.
 
1ο Θέμα ημερήσιας διάταξης

"Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας".

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης και τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί από το Δήμο για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα πραγματοποιηθεί το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 όπως έχει προγραμματιστεί. Τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης έχει εισηγηθεί εγγράφως η κ. Μ. Γιαννούλη – Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η κ. Μ. Κουκούλη – Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, εξέφρασε τον ενδοιασμό της όσον αφορά στη δυνατότητα ελέγχου τήρησης των μέτρων προστασίας στους χώρους κυρίως της εμπορικής έκθεσης και της συναυλίας και τόνισε ότι είναι σαν να δίνεται στον κόσμο αφορμή για συνωστισμό. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη λήψης απόφασης για την πραγματοποίηση ή μη του Φεστιβάλ δεδομένου του όγκου των εργασιών που απαιτούνται για την προετοιμασία και διεξαγωγή του.
 
Η κ. Μ. Γιαννούλη – Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής συμφώνησε με την κ. Κουκούλη και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη να ρισκάρουμε την υγεία των χιλιάδων επισκεπτών, των εκθετών και των πολιτών της Αίγινας.
 
Αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής που έως τώρα έχει εκδηλωθεί για την προετοιμασία και πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ενώ σημείωσε ότι η άμεση λήψη απόφασης θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατό όλοι όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση, όπως η εταιρεία ενοικίασης περιπτέρων, οι εικαστικοί, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, εταιρεία φύλαξης, υπεύθυνοι δρώμενων, χορηγοί και πάρα πολλοί άλλοι.
 
Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων συμφωνούν με την άποψη ότι με την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ θα διακινδυνεύσουμε την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Σκαλτσιώτης αναφέρθηκε στα επιπλέον μέτρα που πρόσφατα λήφθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία καθώς και στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
 
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η Εκτελεστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της:
  • τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2020)
  • την εισήγηση του Προέδρου της
  • την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των κατοίκων και επισκεπτών από τον κορωνοϊό
Η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε (5/2020) 
 
α) Τη ματαίωση του φετινού Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 και
β) Τη ματαίωση, έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, κάθε είδους πολιτιστικής ή άλλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιείτο σε κτίριο ή χώρο που ορίζει ο Δήμος Αίγινας,
 
 
2ο Θέμα ημερήσιας διάταξης
 
"Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα".
 
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης και τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί από το Δήμο Αίγινας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Επίσης, ανέφερε ότι ενόψει του εορτασμού του Αγίου Σώζοντα στις 7 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης.
 
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μ. Μαρτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατός ο έλεγχος τήρησης των μέτρων προστασίας και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνωστισμός.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η Εκτελεστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της:
  • τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2020)
  • την εισήγηση του Προέδρου της
  • την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των κατοίκων και επισκεπτών από τον κορωνοϊό
Η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε (6/2020)
 
Τη ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Σώζοντα στην Κοινότητα Πέρδικας.

Η ματαίωση θεωρείται αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png