Επιστολή Δημήτρη Μούρτζη για την απαντητική επιστολή Νίκου Πτερούδη.

Οργή και θυμηδία μου προκαλεί η απαντητική επιστολή  του κυρίου Πτερούδη  στην επιστολή που έστειλα  στο δήμαρχο,  στα μέλη της διοίκησης του Δήμου,  καθώς  και στο δημοτικό συμβούλιο, ως είχα υποχρέωση.  

Εν πρώτοις μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι την απάντηση την περίμενα από τον δήμαρχο και όχι από τον διορισμένο για ένα χρόνο αντιδήμαρχο καθαριότητας.  
Αλήθεια κύριε Πτερούδη μήπως γίνατε δήμαρχος και δεν το πήραμε είδηση;
 
Βεβαίως τα δυσνόητα ψευδή στοιχεία καλό είναι να σκεφτόσασταν πριν απαντήσετε   κοιτάζοντας σας  στον καθρέπτη της αλήθειας .
 
Επειδή κύριε Αντιδήμαρχε έχετε μεγαλώσει και έχετε ασθενή μνήμη να σας θυμίσω ότι το 2006 εγώ σας παρέδωσα 6 καινούργια απορριμματοφόρα και την σύμβαση με την ανακύκλωση.
 
Σε ότι αφορά τα απορριμματοφόρα σας παραδώσαμε σε λειτουργία τρεις τράκτορες και  τέσσερα απορριμματοφόρα, ένα ικανό στόλο για την αποκομιδή των απορριμμάτων για το αρχικό  διάστημα της θητείας σας. Όσο για τα βουνά σκουπιδιών που λέτε ότι  παραλάβατε  δεν είναι αλήθεια. Μπερδεύεται τα ογκώδη με τα οργανικά απορρίμματα λαϊκίζετε κυριε Πτερούδη και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τα εναπομείναντα ογκώδη είτε είσαστε εσείς αντιδήμαρχος είτε οποιοσδήποτε άλλος, θα είχαν μαζευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί ήταν διαχειρίσιμος ο όγκος τους .
   
Αλήθεια εσείς τι παραδώσατε στον κύριο Σακκιωτη το 2010 όταν ήσασταν αντιδήμαρχος καθαριότητας ; Το σίγουρο είναι πως τότε ο κος Σακκιώτης παρέλαβε χαλασμένα απορριμματοφόρα , μόνο ένα ήταν  σε λειτουργία , και τα χαμένα κλειδιά απορριμματοφόρων. Οι "επιτυχημένες" αγορές σας από μια  πτωχευμένη εταιρεία καθιστούσαν αδύνατη την λειτουργία των μηχανημάτων  . Όταν δε οι πρώην αντιδήμαρχοι ο  κύριος Γεννίτσαρης και ο κύριος Μαρμαρινός  έφερναν εισηγήσεις στην οικονομική επιτροπή για την επισκευή και την λειτουργία αυτών εσείς και ο νυν δήμαρχος τα καταψηφίζατε. Μέσα σε αυτά ήταν και η λειτουργία του τερμινειτορ . Αυτά τα γνωρίζει το γραφείο κίνησης καθώς και το προσωπικό του συνεργείου.  

Η δικιά μου πλούσια κληρονομιά σε εσάς είναι 224.500 ευρω για την διαμόρφωση του ΣΜΑ και 90.000 ευρώ που αφορά την μεταφορά των ογκωδών από το ΣΜΑ ένα έργο που σας αφήσαμε σε εξέλιξη.
Κύριε Αντιδήμαρχε για την "πλούσια κληρονομιά" που αφήσατε στον Δήμο μήπως πρέπει να μιλήσει για αυτό ο κύριος Σακκιώτης;   

Μέσα στην ‘πλούσια κληρονομιά’ που αφήσατε  ήταν και ο βιολογικός της Ψαραγοράς στην οποία τα τελευταία χρόνια είσαστε μόνιμος θαμώνας.

Κύριε Αντιδήμαρχε πότε λέτε αλήθεια για το προσωπικό στην επιστολή σας ή στην οικονομική επιτροπή που είπατε ότι διπλασιάσατε το προσωπικό καθαριότητας; Πειτε μας λοιπόν ποια είναι η αλήθεια; Οφείλω να ομολογήσω πως στα παραμύθια είσαστε καλός.  

Κύριε Αντιδήμαρχε για να φθάσετε σε αυτή την θέση περιφερόσασταν σε πολλές ομάδες προεκλογικά και η μπίλια κάθισε στον συνδυασμό που είσαστε τώρα μέλος και  ομιλείτε  από θέση ισχύος.  
Σας διαφεύγουν όμως ή λησμονείται τις δικές σας ενέργειες  που σήμερα αρνείστε ότι είσαστε ο αποκλειστικά υπεύθυνος της δημιουργίας προβλήματος μεταφοράς απορριμματοφόρων στην Φυλή και είχατε το θράσος να διαπομπεύσετε τον Δήμο Αίγινας στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στον ΣΚΑΙ . Ενέργειες όλες σε βάρος του νησιού μεσούσης της θερινής περιόδου και εκπλήσσομαι ότι τις ενέργειες αυτές τις γνωρίζουν οι τωρινοί σας συνάδελφοι αντιδήμαρχοι που ήταν παρόντες σε αυτό το περιστατικό πίνοντας καφέ μαζί μου σε παραλιακή καφετέρια .  

 Ξεχνάτε βέβαια ότι η ενεργοποίηση του νόμου 4316/2014 ήταν η αιτία να σταματήσει η μεταφορά απορριμμάτων και να γεμίσει το νησί με απορρίμματα και αφού είχατε πετύχει τον στόχο σας  σιωπούσατε  ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.  

Τώρα μιλάτε εκ του ασφαλούς γιατί από προσωπικές μου ενέργειες και με τον Ν. 4566/2018 ξεπεράστηκε αυτός ο σκόπελος για την μεταφορά σκουπιδιών. Φυσικά αυτό δεν σας συμφέρει να το λέτε.  
Ως θαυματοποιός λοιπόν έρχεσθε και μας λέτε αλλά αντί άλλων με έπαρση που αντικαθιστά  τον δήμαρχο.  

Τόσα χρόνια ως αιρετός γνωρίζεται πολύ καλά ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες . Πως  μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα   προλάβατε και τα κάνατε όλα αυτά; Με τι αποφάσεις , με τι προγράμματα, με τι χρήματα, με τι μελέτες ; Θα ενθυμείσθε βέβαια υπάρχουν οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής που  για ένα ποσό των 150 ευρώ που αφορούσε αντικατάσταση αντλίας απορριμματοφόρου δεν ψηφίσατε γιατί;;;;

Τώρα με την προίκα του μεγάλου αποθεματικού που σας αφήσαμε οι αναθέσεις πάνε σύννεφο.

Βεβαίως η έπαρση η ειρωνεία ο μηδενισμός είναι θέμα χαρακτήρα αλλά είναι και στοιχεία αυτών που τα παράγουν.

Σας επιστρέφω την ειρωνική σας συμπεριφορά και δηλώνω ότι ο έλεγχος των πράξεων μιας  διοίκησης είναι δικαίωμα κάθε συμβούλου  και το επιβάλει ο νομός. Βεβαίως όσο και αν η κυβερνησιμότητα σας δίνει το δικαίωμα να απαξιώνεται τον  ρόλο της αντιπολίτευσης πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα  ανακαλέσετε την λέξη ότι σας απειλούμε.
   
Σας προκαλώ λοιπόν να βγάλετε την μεγάλη κατάσταση των έργων που σας αφήσαμε και βρήκατε σε εξέλιξη και αφήστε τις φωτογραφίες με τους  εξοπλισμούς από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι,ΙΙ  .
Δυο αυτοκίνητα , πρέσες κοντέινερ που εντάξαμε εδώ και τρία χρόνια στα παραπάνω έργα τώρα έρχεστε και τα καπηλεύεστε προβάλλοντας τα ως δικά σας έργα , ενώ δεν είναι. Μιας και δεν ξέρετε από έργα να σας πω τούτο ότι τα έργα δεν είναι της λογικής  σούπερ μαρκετ  πληρώνουμε και αγοράζουμε είναι χρονοβόρες διαδικασίες από  ανθρώπους  αδέκαστους που  αγωνίσθηκαν για αυτή την καλύτερη Αίγινα που αγαπήσανε.  

Κλείνοντας σας προκαλώ να μου πείτε σε εμένα πως και με ποιο τρόπο πληρώνονται οι άνθρωποι που εργάζονται στον δήμο πάνω από 8 μήνες  που διαθέτουν φορτωτές, μηχανήματα, οδηγούς , εργάτες και να διορθώσετε την μνήμη σας που είναι  το αδύνατον σημείο σας ξέρετε εσείς  

Όλοι στην Αίγινα γνωρίζουμε, από την προηγούμενη σας θητεία , πως δουλεύει ο δήθεν εθελοντισμός σας.  
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
Κυριε Αντιδήμαρχε  
 
Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μούρτζης
Τέως Δήμαρχος
Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png