Εγκρίθηκε η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Αίγινας για την ανακαίνιση του σταθμό της Χλόης. Τι προέβλεπε το έργο, γιατί καθυστέρησε.

 
Στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η "Έγκριση παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκτέλεση του έργου: "Επισκευή και Ανακαίνιση Παιδικού Σταθμού Χλόης".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Σε συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας ενέκρινε την μελέτη. Η προγραμματική σύμβαση του έργου ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 12 Δεκεμβρίου 2017 για την έγκριση της σύναψης των όρων. Υπογράφηκε από την τότε Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον τότε δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη.
 
Τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της τεχνικής μελέτης είναι "εργασίες συντήρησης του κτιρίου όπως επισκευή και επέκταση της υπάρχουσας κεραμοσκεπής, κατασκευή ξύλινης πέργκολας με επικάλυψη τεντόπανου για σκίαση στον υπαίθριο χώρο, επισκευή όψεων, κουφωμάτων κτλ, κατασκευή μικρού στεγάστρου στην είσοδο του παιδικού σταθμού, καθώς και ράμπα πρόσβασης στο εσωτερικό του για άτομα με ειδικές ανάγκες, άνοιγμα παραθύρου στην πίσω όψη (δυτική όψη) για τον εξαερισμό της κουζίνας, βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά, μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές και τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας στον υπαίθριο χώρο της αυλής. Οι εργασίες αυτές είναι επείγουσες και επιβεβλημένες για την ασφάλεια – υγεία των παιδιών", σύμφωνα με το κείμενο της σύμβασης.
 
Η υπογραφή της σύμβασης είχε γίνει τότε γνωστή με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας στις 13 Απρίλιου του 2018. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είχε οριστεί στους 30 μήνες από την υπογραφή της. Σύμφωνα με το άρθρο 5, παράγραφο 3 της σύμβασης: "Παράταση της χρονικής διάρκειας της προγραμματικής σύμβασης επιτρέπεται με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων, κατόπιν ειδικώς αιτιολογημένης εισήγησης της Επιτροπής Παρακολούθησης. Τυχόν παράταση της χρονικής διάρκειας της προγραμματικής σύμβασης δεν συνεπάγεται επέκταση του φυσικού ή οικονομικού αντικειμένου αυτής."
 
Αν και υπήρξε η προσδοκία ότι το έργο θα ξεκινούσε το καλοκαίρι του 2018, αυτό δεν έγινε καθώς σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο τότε δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, το έργο δεν προχώρησε καθώς δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας (ήταν δωρεά) και ξεκίνησαν διαδικασίες προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα.
 
Επιστρέφοντας στην συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2020, σύμφωνα με το απόσπασμα του πρακτικού που έχει δημοσιευθεί, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι "εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του για την παράταση ισχύος της από 01/03/2018 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκτέλεση του έργου: "Επισκευή και Ανακαίνιση Παιδικού Σταθμού Χλόης», για τριάντα μήνες, ήτοι μέχρι τις 01-03- 2023".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png