Να ενταχθεί στην "ομπρέλα" της ΚΕΔΑ ο αθλητισμός και ο τουρισμός πρότεινε η κ. Καίτη Σαλπέα.

 
Λόγω της απόφασης για την κατάργηση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, η δημοτική σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα στην συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου, πρότεινε την λειτουργία ενός νομικού προσώπου, υπό την "ομπρέλα" του οποίου θα μπορεί να λειτουργεί ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός, συμπληρώνοντας ότι αυτό το νομικό πρόσωπο μπορεί να είναι η ΚΕΔΑ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η κυρία Σαλπέα τόνισε τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού στο νησί, που προέρχονται από την άνοδο των αθλητικών σωματείων της Αίγινας, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνη στην διοίκηση για την πρόταση διάλυσης του ΔΑΟΑ χαρακτηρίζοντας την ως απαράδεκτη - λανθασμένη και έξω από την προοπτική ενός νέου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόνισε το χρέος των αιρετών να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητικών σωματείων και την ανάγκη σχεδιαστούν προγράμματα μαζικού αθλητισμού, προγράμματα για ΑΜΕΑ κτλ.
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς καλωσόρισε την πρόταση της κ. Σαλπέα να έρθει για ψηφοφορία στο Σώμα η ενσωμάτωση του ΔΑΟΑ στην ΚΕΔΑ. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι η εισήγηση πρέπει να γίνει από τον επικεφαλής της παράταξης. Η κυρία Σαλπέα είπε ότι έχει συζητηθεί με τον επικεφαλής, δηλαδή τον κ. Δημήτρη Μούρτζη. Ο κ. Ζορμπάς ενημέρωσε το Σώμα ότι σε συνάντηση που είχαν όλοι οι επικεφαλής ο κ. Δημήτρης Μούρτζης και άλλοι επικεφαλής πρότειναν επίσης αυτή την λύση.

Υπενθυμίζεται ότι προτάσεις για ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο μπορούν να καταθέτουν μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων. Όπως διεφάνη από την σύντομη συζήτηση της κ. Σαλπέα με τον κ. Ζορμπά, η πρόταση κατατέθηκε από την ίδια εκ μέρους της παράταξης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png