Ερώτηση Αντώνη Ντελή για την διαχείριση της επιχορήγησης των σχολείων. Κατηγόρησε την διοίκηση ότι δεν συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

 
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή της συνεδρίασης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 23 Οκτωβρίου, ο κύριος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής τακτικό μέλος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Αίγινας, κατηγόρησε την διοίκηση ότι δεν συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και αναφέρθηκε στην επιχορήγηση των σχολείων, ύψους 36.800 ευρώ την οποία θα διαχειριστεί ο δήμος κάνοντας λόγο για "υπερσυγκέντρωση της διοίκησης", παραθέτοντας ως πρόβλημα τις επισκευές που έγιναν σε σχολεία από τα χρήματα των λειτουργικών τους αναγκών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αποσπάσματα από την συνεδρίαση.



Τι είπε στην παρέμβασή του ο κ. Αντώνης Ντελής:

"Δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ για τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητος, αλλά και τεχνικών μέσων που θα χρειαστούμε όπως δημιουργία internet, tablet, laptop. Στα πλαίσια της υπερσυγκέντρωσης της διοίκησης του δήμου βλέπουμε ότι η επιχορήγηση των σχολείων, ποσού 36.800 ευρώ θα την διαχειριστεί ο δήμος. Τι γίνεται λοιπόν με όσους επισκεύασαν τα σχολεία με χρήματα των λειτουργικών αναγκών και περιμένουν να τα ξαναβάλουν στα ταμεία τους με την επιχορήγηση; Γιατί δεν συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για να καθορίσει τις ανάγκες του κάθε σχολείου και τις επισκευές που χρειάζεται; Φαίνεται ότι οι μόνες επιτροπές που λειτουργούν στον δήμο μας είναι οι διακοσμητικές και γνωμοδοτικές. Όσες είναι αποφασιστικές έχουν μπει στο περιθώριο. Όλα τα υπόλοιπα και για να συμπληρώσω τον κ. Δούκα είναι "one man show". Θα κλείσω θυμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης συνδικαλιστικού κινήματος σε όλες τις εκφάνσεις του. Εκπαιδευτικών, γονέων, υπαλλήλων του δήμου, αλλά και μιας ενιαίας" αντιπολιτευτικής τακτικής".
 
Στον κ. Αντώνη Ντελή απάντησε ο κ. Στέλιος Θεριανός πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οποίος υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που καταβάλει η διοίκηση για τα σχολεία:
 
"Θέλω να πω προσωπικά ότι εγώ και ο δήμαρχος έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για τα σχολεία φέτος. Πολύ μεγάλο αγώνα. Εγώ είμαι κάθε μέρα στο τηλέφωνο με τους διευθυντές, τα επισκέπτομαι, συζητάμε τα προβλήματα. Με τις καθαρίστριες το είδατε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ψάχναμε να βρούμε τρόπο που θα αυξήσουμε τις ώρες των καθαριστριών, για να προσθέσουμε μερικές καθαρίστριες που έχουμε σε ένα - δύο σχολεία πρόβλημα. Τα άλλα σχολεία λειτουργούν κανονικά χωρίς πρόβλημα. Δεν με έχει πάρει ένας διευθυντής να που πει έχω πρόβλημα εδώ. Με όσους τους έχω μιλήσει τους έχω καθησυχάσει και σήμερα αυτό γίνεται πραγματικότητα, θα αυξηθούν οι ώρες στις καθαρίστριες, αυτές που έχουν κάνει την αίτηση τους και θα πάνε και θα συμπληρώσουν τα κενά. Και να είναι σίγουροι ότι δεν θα αφήσουμε κανένα κενό. Είμαστε και εμείς σύμμαχοι στα παιδιά και στα σχολεία. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png