Τα λάθη στις διακηρύξεις διαγωνισμών του δήμου Αίγινας που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο και εντόπισε το Aegina Portal.


Χωρίς αμφιβολία ο Δεκέμβριος που πέρασε, ήταν ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου ο δήμος της Αίγινας δημοσίευσε ένα πλήθος διακηρύξεων για διαγωνισμούς. Δημοσιεύθηκαν εννέα διακηρύξεις, εκ των οποίων οι επτά το διάστημα 23 έως 31 Δεκεμβρίου. Το πλήθος των διακηρύξεων είναι εντυπωσιακό, ωστόσο έγιναν λάθη και το Aegina Portal εντόπισε κάποια από αυτά. Ενδεχομένως να οφείλονται σε λανθασμένη χρήση του copy - paste, όμως θα μπορούσαν, και θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί, αφού τα έγγραφα αφορούν δημόσιους διαγωνισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο σύνολό τους. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 29ης Ιανουαρίου 2021, το Aegina Portal επισήμανε ότι έχουν γίνει λάθη σε αρκετές διακηρύξεις. Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι ειδικά τον Δεκέμβριο έγινε ένας αγώνας δρόμου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, την Οικονομική Υπηρεσία, αλλά και με τον διευθυντή για να ενημερωθούν οι πλατφόρμες του ΕΣΗΔΗΣ και του ΚΗΜΔΗΣ και ενδεχομένως, πραγματικά, να έχουν γίνει αυτά τα λάθη. Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση, υπογραμμίζοντας ξανά ότι έγιναν πάρα πολλές δημοσιεύσεις κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.
 
Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα λάθη που εντόπισε το Aegina Portal.

Στην διακήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια καθιστικών (παγκάκια) με ημερομηνία 18-12-2020 και αριθμό πρωτοκόλλου 18308. Στην σελίδα όπου παρουσιάζεται ο ενδειτικός προϋπολογισμός αναγράφεται ότι: "Με την παρούσα μελέτη ο Δήμο Αίγινας πρόκειται να προμηθευτεί 689 κολωνάκια πεζοδρομίου για τις ανάγκες αστικού εξοπλισμού των Δημοτικών Διαμερισμάτων του", φράση η οποία δεν αφορά το συγκεκριμένο έργο, αλλά άλλη προμήθεια.


Επίσης, στην ίδια διακήρυξη υπήρχε λάθος στην ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, που είχε οριστεί στις 22 Δεκεμβρίου 2020 αντί τις 29ης Δεκεμβρίου 2020 (άρθρο 7). Για το λάθος της ημερομηνίας υπήρξε διευκρινιστική δημοσίευση στην ιστοσελίδα του δήμου, την ίδια ημερομηνία, δηλαδή 22 Δεκεμβρίου 2020.


Η επόμενη διακήρυξη αφορά το έργο "Αναβάθμιση ελεύθερων χώρων παιδικών χαρών νήσου Αίγινας" με ημερομηνία 14-12-2020 και αριθμό πρωτοκόλλου 18021. Στο άρθρο 3 για την υποβολή φακέλου προσφοράς, στην σελίδα 6, αναγράφεται για το έργο: "Τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων στην έδρα του δήμου Αίγινας και στα Τοπικά Διαμερίσματα Πέρδικας Μεσαγρού & Βαθέος", φράση η οποία είναι λάθος και δεν αφορά το συγκεκριμένο έργο για τις παιδικές χαρές.


Στη διακήρυξη του έργου με τίτλο: "Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων στην έδρα του δήμου Αίγινας" με ημερομηνία 21-12-2020 και αριθμό πρωτοκόλλου 18392, στην κορυφή του εγγράφου, εκεί που συνήθως αναγράφεται η αναθέτουσα αρχή, γράφει Ελληνική Δημοκρατία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Αίγινας. Στο άρθρο 1 αναγράφεται με σαφήνεια ότι αναθέτουσα αρχή είναι ο δήμος της Αίγινας, όπως επίσης εργοδότης και φορέας κατασκευής του έργου.



Το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται και στο έργο με τίτλο: "Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (επένδυση και προστασία πρανούς στην επαρχιακή οδό Αίγινας –- Πέρδικας στη θέση Βροχεία". Το κείμενο της διακήρυξης έχει ημερομηνία 14-12-2020 και αριθμό πρωτοκόλλου 18023.


Αναθέτουσα αρχή, κύριος και φορέας κατασκευής του έργου είναι ο δήμος Αίγινας και όχι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png