Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού με τίτλο "Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίγινας", προϋπολογισμού 672.000 ευρώ. Τι περιλαμβάνει.


Δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2021 η διακήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού με τίτλο "Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίγινας". Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού και υλικών σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Αίγινας, καθώς και εργασίες εγκατάστασης συστήματος υγρομόνωσης των κερκίδων του Δημοτικού σταδίου Αίγινας, στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο "Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίγινας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Η έγκριση της συμμετοχής στο πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" είχε γίνει στις 9 Απριλίου 2019. Η έγκριση της μελέτης είχε γίνει με κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Απριλίου 2019. Την εισήγηση είχε κάνει ο τότε πρόεδρος του ΔΑΟΑ κ. Σταμάτης Μαρμαρινός.

Η ένταξη της Πράξης στο πρόγραμμα "Φιλόδημος II", στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, έγινε από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στις 1 Οκτωβρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα το φυσικό αντικείμενο αφορά στην αναβάθμιση δύο στον αριθμό αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αίγινας που έχουν ως εξής

1. Δημοτικό στάδιο Αίγινας, το οποίο περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαταστάσεις στίβου και κερκίδες για την φιλοξενία θεατών και
2. ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό Κυψέλη.

Βασικός στόχος της παρούσας παρέμβασης είναι η λειτουργική αποκατάσταση των 2 αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό προβλέπεται να επιτευχθεί μέσω της αντικατάστασης υφιστάμενων επιστρώσεων - δαπέδων που δεν πληρούν τις απαιτήσεις για ασφαλή χρήση των αθλητών, μέσω της εγκατάστασης συστημάτων που αναβαθμίζουν τους δύο χώρους δίνοντάς τους δυνατότητα να επεκτείνουν τις λειτουργίες τους ποιοτικά, αλλά και μέσω της προμήθειας απαραίτητων ειδών για την χρήση του συνόλου των δομών. Επίσης όσον αφορά το Δημοτικό στάδιο Αίγινας αναβαθμίζονται και οι υποδομές για την φιλοξενία των επισκεπτών, καθώς προβλέπονται προμήθειες που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών παρακολούθησης των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται για το δημοτικό στάδιο Αίγινας είναι οι εξής:
  • Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων
  • Προμήθεια και εγκατάσταση καθισμάτων κερκίδας
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου
  • Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών και ηλεκτρολογικού υλικού
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού ελαστικού τάπητα επιφανειών στίβου
  • Προμήθεια και εγκατάσταση πάγκου αθλητών
  • Εργασίες εγκατάστασης υγρομόνωσης και στεγανοποίησης των κερκίδων του σταδίου
Οι παρεμβάσεις σχετικά με το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον οικισμό Κυψέλη προβλέπουν:

Την προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού δαπέδου γηπέδου μπάσκετ με χυτό από ανακυκλωμένο καουτσούκ (SBR), πάχους 8 μμ και μετέπειτα χυτή ακρυλικής βάσης, αυτοεπιπεδούμενη, αντιολισθηρή τελική επένδυση. Επίσης μετά την εγκατάσταση του δαπέδου προβλέπεται η αντικατάσταση των μπασκετών με καινούριες ολυμπιακού τύπου, κατάλληλες για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, καθώς και η εγκατάσταση δύο πάγκων αναπληρωματικών.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 541.935,48 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 672.000,00€) ΦΠΑ: 130.064,52 ευρώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png