Υπεγράφη η ένταξη του έργου "Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Αίγινας". Αφορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο και τον Παιδικό Σταθμό της Χλόης.


Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη η ένταξη του έργου "Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Αίγινας", με συνολικό προϋπολογισμό 322.000 ευρώ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Πρόκειται για ένταξη πρότασης του Δήμου Αίγινας, που περιελάμβανε την ενεργειακή αναβάθμιση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, και τον Παιδικό Σταθμό Χλόης, με επιμέρους προϋπολογισμό 245.614 ευρώ και 76.385 ευρώ αντίστοιχα.

Η απόφαση για την συμμετοχή του Δήμου Αίγινας στην Πρόσκληση του Ε.Π. Αττική, με τίτλο "Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια", είχε ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας τον Οκτώβριο του 2020.

Η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε στη συνέχεια από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10ης Νοεμβρίου 2021, με αλλαγή στην τεκμηρίωση της επάρκειας χρηματοδότησης του έργου. Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σήμερα ο Δήμος Αίγινας απέστειλε Δελτίο Τύπου για την υπογραφή της Πράξης από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 την απόφαση ένταξης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Αίγινας» συνολικού προϋπολογισμού 322.000,00€ χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και από ιδίους πόρους του Δήμου Αίγινας.

Η υπογραφή της Απόφασης Ένταξης πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με την συμμετοχή του Δήμαρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίας Βάσως Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτρη Δρόση.

Στην υλοποίηση του εν λόγω έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Χλόης, όπως εξωτερική θερμομόνωση, θερμομόνωση δώματος κτιρίου, αντικατάσταση κουφωμάτων – υαλοστασίων, αντικατάσταση λέβητα, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και πλήθος άλλων εργασιών.

Ο Δήμαρχος Αίγινας δήλωσε εκ μέρους του Δήμου Αίγινας και της Δημοτικής Αρχής ότι ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, καθώς και τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Μπογιατζή της εταιρείας MEDIASCAPE ΕΠΕ. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου επιχειρούμε την ενεργειακή βελτίωση και την λειτουργική αναβάθμιση των εν θέματι σχολικών κτιρίων, αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png