Επανέρχεται στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, το θέμα της έγκρισης παράτασης προθεσμίας του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.

 
Στη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, επανέρχεται το θέμα της έγκρισης παράτασης προθεσμίας του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κατσικάρης, αν και το θέμα είχε έρθει προς συζήτησης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28 Δεκεμβρίου 2021, εντούτοις τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν ότι το έργο είχε τελειώσει και γι' αυτό το λόγο το θέμα αποσύρθηκε. Επίσης, στο ίδιο Δελτίο Τύπου, αλλά και σε δήλωση που έκανε στο Aegina Portal, υπογράμμισε, ότι ο ανάδοχος επέλεξε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα για νέα παράταση μέχρι τις 23 Ιουνίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 
Όπως κατέγραψε σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal λίγες ημέρες πριν, το θέμα της έγκρισης της παράτασης της προθεσμίας της σύμβασης του Τεχνικού Συμβούλου του έργου συζητήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στις 1 Φεβρουαρίου 2022. Στις 4 Φεβρουαρίου 2022 δημοσιεύθηκε το έγγραφο της απόφασης στο οποίο καταγράφεται η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Κατσικάρη:
 
Το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κατσικάρης Δημήτριος καταψηφίζει την ανωτέρω απόφαση με την παρατήρηση: "Αιφνιδιαστικά και εκτός ημερησίας διατάξεως, ήρθε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής η επείγουσα εισήγηση με θέμα "Έγκριση παράτασης της προθεσμίας της σύμβασης "Υπηρεσία Τεχνικού Συμβούλου" για το έργο "Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την  ΕΥΔΑΠ" ώστε να δοθεί παράταση στην "Hydroment Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ - Marnet  Α.Τ.Ε- Ρογκαν και Συνεργάτες Α.Ε.", μέχρι 23 Ιουνίου 2022!
 
Τις προηγούμενες μέρες όλοι οι Αιγινήτες υπήρξαν μάρτυρες της διθυραμβικής τελετής "διοικητικής παράδοσης -παραλαβής" του έργου, στο Δημαρχείο Αίγινας, παρόντος του ίδιου του Περιφερειάρχη που ανακοίνωσε ότι το μεγάλο και εμβληματικό αυτό έργο τελείωσε!
 
Σήμερα -ένα μήνα μετά το τέλος της προθεσμίας που είχε λάβει ο εργολάβος και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021-  από σπόντα, μάθαμε και επίσημα ότι το έργο δεν τελείωσε και συνεχίζεται χωρίς νόμιμη παράταση  από την Οικονομική Επιτροπή, αφού στο σχετικό αίτημα του εργολάβου για παράταση μέχρι τις μέχρι τις 23 Ιουνίου, δεν υπήρξε συζήτηση και νόμιμη απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή!
Επιπλέον μάθαμε ότι ο εργολάβος επέλεξε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα για νέα παράταση μέχρι τις 23 Ιουνίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών -χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί σχετική απόφαση -άρα το έργο είναι «στον αέρα», όταν κατηγορηματικά μας έλεγαν ότι τελείωσε!
 
Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι από την πλευρά της διοίκησης Πατούλη, επελέγη - άγνωστο για ποιο λόγο- μια τακτική συσκότισης και απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων, τόσο από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όσο και από τον Αιγινήτικο λαό.
 
Την ίδια ώρα, είδαμε… πρόωρους πανηγυρισμούς με την ανακοίνωση ότι τελείωσε το έργο, όταν σήμερα πήρε παράταση ο σύμβουλος μέχρι τις 23 Ιουνίου και ο εργολάβος του έργου συνεχίζει -αφού προφανώς δεν έχει τελειώσει- χωρίς νόμιμη παράταση, προσδοκώντας αυτό να συμβεί με απόφαση του υπουργού, τουλάχιστον μέχρι τις 23 Ιουνίου!
 
• Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ;
• Γιατί ακολουθούνται αυτές οι διάτρητες διαδικασίες;
• Γιατί επιλέγονται οι πανηγυρισμοί και τα ψέματα όταν το έργο δεν έχει τελειώσει,
αλλά συνεχίζεται χωρίς νόμιμη παράταση;
• Ποιες περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις υπάρχουν πίσω από αυτή τη θλιβερή διαδικασία;
• Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Δήμος της Αίγινας ή όχι; Και τι έχει να πει στους πολίτες της Αίγινας οι οποίοι… επισήμως παραπληροφορήθηκαν ότι το έργο τελείωσε, ενώ ΔΕΝ έχει τελειώσει όπως προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα;

Καταψηφίζω και καταγγέλλω δημόσια αυτή τη διάτρητη διαδικασία που ακολουθείται και καλώ τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ακολουθήσει την οδό της νομιμότητας και της διαφάνειας, χωρίς να αποκρύπτει την πραγματικότητα από τους πολίτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους.
 
Καλώ τον Δήμαρχο Αίγινας να πάρει επίσημα θέση και με βάση τα αδιάσειστα αυτά στοιχεία και γεγονότα να ενημερώσει τους πολίτες της Αίγινας.
 
Τέλος, ως άνθρωπος που -ανταποκρινόμενος στο χρέος και την ευθύνη μου- εργάστηκα σκληρά για το έργο αυτό με τον Γιάννη Σγουρό, τον Σάκη Σακκιώτη, αλλά και τον προηγούμενο Δήμαρχο Παναγιώτη Κουκούλη, δεν συμμετέχω σε επικοινωνιακές παραστάσεις και δεν επιζητώ κανένα μπράβο επειδή επιτέλεσα το καθήκον μου, αφού σταθερή είναι η θέση μου ότι ο Αγωγός… ανήκει στους Αιγινήτες και σε όλους τους πολίτες που αγαπούν την Πρώτη Πρωτεύουσα της χώρας και σε αυτό δεν χωρούν καπηλείες".
 
Το αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα Βαλαβάνη Στυλιανή δηλώνει λευκό με την παρατήρηση: "Είναι απαράδεκτη η στάση της Διοίκησης και φανερώνει ότι απαξιώνει το σώμα καθώς την ενδιαφέρει απλά να επιβάλλει την άποψή της και όχι ο διάλογος και οι απόψεις μας. Με στυλ «αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ενημερώνει τελευταία στιγμή για τον χρόνο διεξαγωγής της αναβληθείσας επιτροπής και στη συνέχεια στέλνει επιπλέον 20 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, τα εισηγητικά των οποίων στα περισσότερα είναι έτοιμα πολλές ημέρες πριν. Το σωστό θα ήταν να αποσυρθεί το θέμα και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png