Αλλαγές στην εκπροσώπηση του Δήμου στις επιτροπές παρακολούθησης για τις προγραμματικές του υποθαλάσσιου και της αποχέτευσης, λόγω της παραίτησης του κ. Παναγιώτη Κουκούλη.

20230607_194721-simvoulio.jpg

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2023, συζητήθηκαν δύο θέματα που αφορούσαν στον ορισμό νέων εκπροσώπων του Δήμου στις κοινές επιτροπές παρακολούθησης για τις προγραμματικές του υποθαλάσσιου αγωγού και της Αποχέτευση Ακάθαρτων Υδάτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Επρόκειτο για το 7ο και 8ο θέμα, που είχαν ως κοινό σημείο την από 09.03.2023 αίτηση παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου Κουκούλη Παναγιώτη από τακτικό μέλος και των δύο επιτροπών, στις οποίες συμμετείχε από το Νοέμβριο του 2019

Στην παραίτηση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη τον Μάρτιο του 2023, το Aegina Portal είχε κάνει τότε μία εκτενής αναφορά που μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Το έγγραφο της παραίτησης του κ. Παναγιώτη Κουκούλη είναι το ακόλουθο:

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως ανακοίνωσα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Μαρτίου 2023, σας υποβάλλω και εγγράφως την παραίτησή μου από την θέση μου ως εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας στις Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής για τις πράξεις «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ» και «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αίγινας».

Στη παραίτηση αυτή με οδήγησε η πλήρης απαξίωση και η ουσιαστική ακύρωση των Επιτροπών εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία καθορίζει τον τρόπο που λειτουργούν καθώς ορίζει τον πρόεδρο και την πλειονότητα των μελών. 

Έχω επανειλημμένως καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι Επιτροπές ουσιαστικά δεν λειτουργούν. Οι συνεδριάσεις τα τελευταία 3 1⁄2 έτη είναι ελάχιστες: 1 συνεδρίαση η Επιτροπή για την αποχέτευση, 2 συνεδριάσεις η Επιτροπή για τον υποθαλάσσιο εκ των οποίων η μία κατόπιν δικού μου αιτήματος.

Είναι χαρακτηριστικό της απαξίωσης, το γεγονός ότι παραμένει αναπάντητη η επιστολή που απέστειλα στις 31 Ιανουαρίου 2023 στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, με την οποία ζητούσα την σύγκληση της Επιτροπής για να ενημερωθούμε σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά την σύμβαση του έργου και την φύλαξη του υποθαλάσσιου αγωγού.

Ο σκοπός και οι αρμοδιότητες των Επιτροπών Παρακολούθησης, σύμφωνα με τις Προγραμματικές Συμβάσεις, είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων. Είναι προφανής η βαρύνουσα σημασία της ορθής λειτουργίας των Επιτροπών, όταν πρόκειται μάλιστα για τα έργα του υποθαλάσσιου αγωγού και της αποχέτευσης της Αίγινας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, γίνεται σαφές ότι οι αποφάσεις και οι εξελίξεις σχετικά με τα εξαιρετικής σημασίας συγκεκριμένα έργα υποδομής, πραγματοποιούνται ερήμην του κυρίου των έργων δηλαδή του Δήμου Αίγινας. Αυτή η απαράδεκτη και αντισυμβατική πρακτική πρέπει να αλλάξει.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Κουκούλης - Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος ορίστηκε ο νέος εκπρόσωπος του Δήμου στις δύο επιτροπές.

Στο 7ο θέμα: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι ορίζει ως τακτικό μέλος στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, που προβλέπεται στους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγι- νας για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση Ακαθάρτων Υδάτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Αίγινας», το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαρίνο Νικόλαο, στη θέση του παραιτηθέντος μέλους κ. Κουκούλη Παναγιώτη, με αναπληρωτή του το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαρμαρινό ΠαναγιώτηΗ απόφαση αυτή πήρε αύξ. Αριθ. 93/2023. 

Στο 8ο θέμα: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι ορίζει ως τακτικό μέλος στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, που προβλέπεται στους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ», το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαρίνο Νικόλαο, στη θέση του παραιτηθέντος μέλους κ. Κουκούλη Παναγιώτη, με αναπληρώτρια τη Δημοτική Σύμβουλο κα Σαλπέα – Στάθη Αικατερίνη, η οποία αντικαθιστά το αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή κ. Βλαστό Νικόλαο, πρώην υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί. Η απόφαση αυτή πήρε αύξ. Αριθ. 94/2023



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png