Πιστώσεις 1.000.000 ευρώ εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, για δημοτικές ασφαλτοστρώσεις στην Αίγινα. Ποιο έργο αφορούν.

epembaseis-veltiosis-02.jpg

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και με επικύρωση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκρίθηκαν οι πιστώσεις, για την Αίγινα, που είναι ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορoούν την εκτέλεση εργασιών από το υπόλοιπο ανεκτέλεστο του υπολοίπου της "Εγνατίας Οδού".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την σχετική δήλωσε έκαναν στο Aegina Portal τόσο ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του 14ου Forum της Αυτοδιοίκησης, που έγινε στις  17 – 18 Ιουνίου 2023 στην Αίγινα.

Οι πιστώσεις του 1.000.000 ευρώ αφορούν το έργο με τίτλο: "Επεμβάσεις Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής", ένα διαδημοτικό έργο στο οποίο συμμετέχουν 16 Δήμοι, με επεμβάσεις που εφαρμόζονται σε περίπου 600 θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων το συνολικό μήκος για την Αίγινα είναι 5.302 μέτρα, για τα Κύθηρα 8.411 μέτρα, για τη Σαλαμίνα 20.104 μέτρα και για την Τροιζηνία - Μέθανα 5.720 μέτρα.

Η σύμβαση υπογράφτηκε από τον πρώην δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη στις 21 Ιανουαρίου 2019, ενώ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή της προγραμματικής συμβάσης είχε ληφθεί στις 24 Απριλίου 2018. Το συμφωνητικό της εργολαβίας υπογράφηκε στις 26/02/2021 για ποσό 16.119.069,29€ (με ΦΠΑ). Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου η οποία είναι 3 έτη (26/02/2024). Μέχρι τις 13/03/2022, όπου συζητήθηκε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, για την έγκριση παράτασης με αναθεώρηση κατά 12 μήνες από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παράδοσης σε καθεμία από αυτές, δεν είχαν εκτελεσθεί εργασίες στο έργο, παρά μόνο οι τοπογραφικές αποτυπώσεις.

Οι θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (για την Αίγινα παρουσιάζονται στον χάρτη που συνοδεύει το δημοσίευμα) στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις, προέκυψαν από Μελέτες Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, που συντάχθηκαν για τον σκοπό αυτό και εποπτεύθηκαν από την "Εγνατία Οδός Α.Ε.". Ο ανάδοχος του έργου είναι η «ΟΔΟΣ ΑΤΕ».



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png