Ονοματοδοσία ανώνυμων οδών στις Κοινότητες Κυψέλης και Βαθέος. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

dimotiko-simvoulio-aeginas-apofaseis-00.jpg

Δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες αφορούν την έγκριση ονομοτοδοσίας οδών στις Κοινότητες Κυψέλης και Βαθέος. Η συνεδρίαση είχε γίνει γίνει αρκετούς μήνες πριν, τον Ιανουάριο του 2023.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Και στις δύο εισηγήσεις τέθηκαν υπόψιν του Σώματος η πρόταση της Κοινότητας Βαθέος, όπως εκφράστηκε με την υπ’ αριθμ. 6/2021 απόφαση του Συμβουλίου της, αναφορικά με την ονοματοδοσία των συγκεκριμένων ανωνύμων οδών εντός της περιφέρειάς της και αντίστοιχα η πρόταση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κυψέλης, αναφορικά με την ονοματοδοσία των συγκεκριμένων ανωνύμων οδών, επίσης, εντός της περιφέρειάς της.

Έγκριση ονοματοδοσίας ανώνυμων οδών στην Κοινότητα Κυψέλης:

1. Η 1η πάροδος δεξιά επί της οδού Αγ. Μαρίνας – θέση Μεσονήσι – (από οδό Αγ. Μαρίνας προς οικία Στέφανου Λαζάρου), σε οδό Οινώνης.
2. Η 2η πάροδος δεξιά επί της οδού Αγ. Θεοδώρων (από οδό Αγ. Θεοδώρων προς οικία Νικολάου Σιμερδάνη) σε οδό Αρχιμανδρίτου Νεκτάριου Πανταζή.
3. Η 3η πάροδος δεξιά επί της οδού Καβουρόπετρας σε οδό Δημήτριου Καβάσιλα (Σμιλάρης).
4. Η 2η πάροδος, κάθετη επί της οδού Αχιλλέως, στη θέση Μεσονήσι, σε οδό Νικόλαου Ρομπάκη.
5. Η 1η πάροδος αριστερά επί της οδού Μεσονησίου, στη θέση Κακαρούκα, σε οδό Ιωάννη Μπακόμητρου, πεσών στο Ρούπελ.

Έγκριση ονοματοδοσίας ανώνυμων οδών στην Κοινότητα Βαθέος:

1. Στην περιοχή Βαθέος, στην οδό Αγ. Ειρήνης, η πρώτη πάροδος αριστερά σε οδό Φώτιου Λυκούρη.
2. Στην περιοχή Βαθέος, στην οδό Αγ. Ειρήνης, η δεύτερη πάροδος αριστερά σε πάροδο Αγίου Νεκταρίου.
3. Στην περιοχή Βαθέος, στην οδό Αντωνίου Χρυσοχόου, η πρώτη πάροδος αριστερά σε πάροδο Αμυγδαλιάς.
4. Στην περιοχή Βαθέος, στην οδό Δραγατσανίου, η τρίτη πάροδος αριστερά σε πάροδο Λαουσών, η πρώτη πάροδος δεξιά σε οδό Πλατανιάς και η τέταρτη πάροδος δεξιά σε οδό Ιωάννη Μπήτρου (Γιάνναρος).
5. Στην περιοχή Βαθέος, στην οδό Μιλτιάδου, η τρίτη πάροδος αριστερά σε Κίμωνος. 
6. Στην περιοχή Βαθέος, στην οδό Παλαιάς Χώρας, η τέταρτη πάροδος αριστερά σε οδό Αγίας Σκέπης.
7. Στην περιοχή Σουβάλας της Κοινότητας Βαθέος, στην οδό Βασιλείου Λυκούρη, η δεύτερη πάροδος αριστερά σε πάροδο Μπουμπουλίνας.
8. Στην περιοχή Σουβάλας της Κοινότητας Βαθέος, στην Λεωφόρο Αλιπράντη, η τρίτη πάροδος δεξιά σε οδό Ιωάννη Πετρίτη.
9. Στην περιοχή Αγίων της Κοινότητας Βαθέος, στην οδό Αγ. Κρίσπου, η πρώτη πάροδος αριστερά σε οδό Παύλου Κουκούλη.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με την αναγκαιότητας ονομασίας ή μετονομασίας οδών το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Ιουλίου 2020 είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι:

Διαπιστώνει την αναγκαιότητα ονοματοδοσίας ανωνύμων οδών για τις οποίες έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα ονοματοδοσίας για όλη την περιφέρεια της νήσου μας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αριθμ. 6/2020 του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΩΞ6246ΜΤΛ6- ΡΩΑ), η μετονομασία επιτρέπεται για εξαιρετικούς λόγους. Για παράδειγμα, λόγο μετονομασίας θα μπορούσε να συνιστά η ύπαρξη οδού στον ίδιο δήμο, ή σε πολύ κοντινή απόσταση σε όμορο δήμο, με το ίδιο όνομα, ή οδού με δυσπρόφερτο ή κατά κρίση ακατάλληλο όνομα, κ.τ.λ. Συνεπώς, η επίκληση «εξαιρετικών λόγων» πρέπει να αιτιολογείται σαφώς, ειδικώς και επαρκώς στο πρακτικό της απόφασης ή να προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου. Επισημαίνεται ότι, πρόκειται για αρμοδιότητα που πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ, δεδομένων των επιπτώσεων που συνεπάγεται η αλλαγή ονομασίας τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην προσαρμογή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στα νέα δεδομένα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα μεγάλων οδών της Πρωτεύουσας, που παρά τις, από ετών, αποφάσεις μετονομασίας τους, εξακολουθούν χάριν συνήθειας, να αναφέρονται από τους πολίτες με τις παλαιές τους ονομασίες
(π.χ. Πανεπιστημίου αντί Ελευθερίου Βενιζέλου12, Πειραιώς αντί Παναγή Τσαλδάρη, Πατησίων αντί 28ης Οκτωβρίου κλπ).

Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στα Συμβούλια των Κοινοτήτων Αίγινας, Κυψέλης, Βαθέος, Μεσαγρού και Πέρδικας, τα οποία καλούνται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία παραλαβής της να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους και να τις αποστείλουν στην επιτροπή του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006 προκειμένου να γνωμοδοτήσει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png