Την χρονική επέκταση, της υφιστάμενης παραχώρησης στη χερσαία ζώνη λιμένα στο Λεόντι, στην Τεχνική Εταιρία Χ. Κωνσταντινίδης αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο.

DSC_0071-agogos-leonti-00.JPG

Μέχρι τις 09-04-2024 ενέκρινε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την παράταση παραχώρησης απλής χρήσης χώρου χερσαίας ζώνης, εμβαδού 29.000 τ.μ.  στο λιμένα του Λεοντίου στην Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε.,  για την εκτέλεση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού. Το αντάλλαγμα ορίστηκε δέκα ευρώ το μήνα, ως τυπικό αντάλλαγμα - σύμφωνα με την απόφαση - όπως ορίζεται από την νομοθεσία. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η απόφαση ελήφθη επί του από 02-08-2023 αιτήματος της Τεχνικής Εταιρείας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε, σε δια περιφοράς συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 2023. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την παραχώρηση χρήσης χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Λεοντίου, είχε εγκριθεί για την εγκατάσταση της εταιρείας το Φεβρουάριο του 2018. Από τότε εγκρίθηκαν και άλλες χρονικές επεκτάσεις της υφιστάμενης παραχώρησης, με βάση πάντα την αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Ο εργοταξιακός χώρος του Λεοντίου και η κατασκευή του ελικοδρομίου της Αίγινας. 
 
Το έγγραφο της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υπενθυμίζει ότι: "Έχει χορηγηθεί έγκριση για την κατασκευή ελικοδρομίου στον ίδιο χώρο. Ο εξετασθείς χώρος στην περιοχή Λεόντι έχει συντεταγμένες 37ο 46΄21,03΄΄Β και 23ο 28΄7,01΄΄Α (σε σύστημα WGS 84). Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο έργο το οποίο, όπως είχε ειπωθεί και δημόσια, θα το κατασκευάσει ως προσφορά προς το νησί η Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. 

Τέλος, ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται, ότι είναι σε εξέλιξη η παράδοση προς χρήση του έργου ‘’Λιμενικά έργα προστασίας Αγ. Μαρίνας Ν .Αίγινας‘’ του οποίου εργοταξιακός χώρος είναι τμήμα της χερσαίας ζώνης του Λεοντίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png