Υπογράφηκε από το δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, η σύμβαση για το έργο "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", προϋπολογισμού 1.390.248 ευρώ.

20220628_131002-grafeio-dimarxou.jpg

Υπογράφηκε σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2023, από το δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, η σύμβαση για το έργο "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", προϋπολογισμού 1.390.248 ευρώ. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το έργο αφορά εργασίες ανάπλασης σε δρόμους και πεζοδρόμους του οικιστικού πυρήνα της πόλης της Αίγινας, που συνδέουν κτίρια ενδιαφέροντος. Επίσης, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων για την εξυπηρέτηση μονίμων κατοίκων, αλλά και τουριστών και επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Στόχος του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση του παραδοσιακού πυρήνα της πόλης που συνδέει το λιμάνι με τις βασικές κοινωνικές αστικές δομές της πόλης.

Περιλαμβάνονται οι απαραίτητες εργασίες ανάπλασης, με κυβόλιθους σε δρόμους και πεζοδρόμους του οικιστικού πυρήνα της πόλης της Αίγινας που συνδέουν κτίρια ενδιαφέροντος.

Επίσης, στους δρόμους αυτούς προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου όμοια με τα υφιστάμενα από παλαιότερη εργολαβία σε παράπλευρους δρόμους.

Οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι που προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες, σύμφωνα με την μελέτη, αποτελούν συνέχεια ή συμπλήρωση των ήδη κατασκευασμένων τμημάτων οδών οικιστικού πυρήνα της πόλης είναι οι εξής:

  • Οδός Θωμαϊδου
  • Οδός  Πηλέως
  • Οδός Αίαντος
  • Οδός Αγίου Διονυσίου
Στο πλαίσιο του έργου και με στόχο την επίτευξη του ολοκληρωμένου χαρακτήρα της ανάπλασης και την μακροχρόνια διατήρησή του χωρίς την ανάγκη παρεμβάσεων, περιλαμβάνονται

  • εργασίες αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης με τις συνδέσεις αυτού με τις παρόδιες ιδιοκτησίες
  • κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων με τις εξωτερικές διακλαδώσεις συνδέσεις αυτού με τις παρόδιες ιδιοκτησίες
  • κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων
Η απόφαση για την ένταξη υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς τον Ιανουάριο του 2023, στο πρόγραμμα "Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό́ απόθεμα". Την ίδια περίοδο έλαβε έγκριση από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

Για το θέμα ο Δήμος Αίγινας εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

"Υπεγράφη σήμερα 14.9.2023 η Δημόσια Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής" προϋπολογισμού 1.390.248,78€ με ΦΠΑ, μεταξύ του εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας κ. Νίκου Αργυρόπουλου και του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης σε δρόμους και πεζόδρομους του οικιστικού πυρήνα της πόλης της Αίγινας που συνδέουν κτίρια ενδιαφέροντος και περιλαμβάνουν τις οδούς Θωμαΐδου, Πηλέως, Αίαντος και Αγίου Διονυσίου. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων, η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης και η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραδοσιακού πυρήνα της πόλης. 

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την μελέτη που εκπονήθηκε τον Ιούλιο του 2022, συνεχίστηκε με την ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση τον Ιανουάριο του 2023, ολοκληρώνεται σήμερα με
την δημοπράτηση και την έναρξη της υλοποίησης του έργου. 

Πρόκειται για ένα έργο, μεγάλης σπουδαιότητας για τον Δήμο Αίγινας δεδομένου ότι εκτός από τις αναπλάσεις που θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο το νησί μας, περιλαμβάνει και δύο σημαντικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων", αναφέρει το Δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png