Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οι εργασίες για την κατασκευή στεγάστρου αναμονής επιβατών, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

limani-aeginas-01.jpg

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, σε δια περιφοράς συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Απριλίου 2024, η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου για τις ανάγκες σκίασης και προστασίας των επιβατών στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε την κατασκευή και τοποθέτηση ενός ξύλινου στεγάστρου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σκίασης και προστασίας από την βροχή των επιβατών στον λιμένα της Αίγινας. Το στέγαστρο θα τοποθετηθεί στο ήδη υπάρχον κτιστό (πέτρινο) πεζούλι, που βρίσκεται μετά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, με κατεύθυνση προς τον λευκό φανό. 

Η κατασκευή έχει λάβει άδεια από την Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων. 

Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, το στέγαστρο θα είναι από ξύλο σε φυσικό χρώμα, με ξύλινες περσίδες στην οροφή, οι οποίες θα έχουν επικάλυψη πολυκαρμπονικού (το πολυκαρμπονικό θα είναι εγκιβωτισμένο στην κατασκευή ώστε να μην είναι εμφανές), σταθερή κατασκευή, αποκλειομένων οποιονδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.

Σε αυτό δεν θα αναρτηθεί ή τοποθετηθεί κανενός είδους μηχανολογικός εξοπλισμός ή άλλες κατασκευές όπως κατακόρυφα πετάσματα ή διαφήμισης προϊόντων.

Οι εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης του στεγάστρου, θα εκτελεστούν από το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Αίγινας και υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς ο Δήμος Αίγινας διαθέτει τον απαραίτητο εργαλειακό εξοπλισμό αλλά και καταρτισμένο στο σχετικό αντικείμενο προσωπικό, αναφέρει η σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png