Τέσσερις αιτήσεις παραχώρησης θέσεων στάθμευσης ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή. Τι αφορούν οι περιπτώσεις.

theseis-stathmefsis.JPG

Τέσσερις αιτήσεις παραχώρησης θέσεων στάθμευσης ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2024.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας αφορούσε λήψη κανονιστικής απόφασης για την «Παραχώρηση χώρων στάθμευσης & Καθεστώς στάθμευσης οδών στην πόλη της Αίγινας».

Η Υπηρεσία κατόπιν ελέγχου των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της αυτοψίας της Υπηρεσίας ζητεί την λήψη κανονιστικής απόφασης για τις κάτωθι οδούς. Ακολουθεί η εισήγηση:

Οδός Ελλανίου Διός, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Πολίτης αιτήθηκε χορήγηση θέσης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Ιατρείου του και για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών υγείας των ασθενών του. Ο πολίτης καλείται να μεταβεί σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο Υγείας Αίγινας καθώς και σε οικείες ασθενών. Εκφράζουμε θετική γνώμη για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης, έναντι του παλαιού κτηρίου ΙΚΑ για λόγους εξασφάλισης της άμεσης μετάβασης του σε επείγοντα και κατεπείγοντα περιστατικά υγείας των ασθενών.

Λεωφόρος Αφαίας, Αγία Μαρίνα, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού

Πολίτης αιτήθηκε γενική θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της Λεωφόρου Αφαίας έμπροσθεν της επιχείρησης ενοικιαζομένων δωματίων. Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δύναται να οριστεί και να χωροθετηθεί γενική θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ λόγω επάρκειας του πλάτους του οδοστρώματος και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Λεωφόρος Αφαίας στερείται γενικής θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ από την είσοδο έως την έξοδο του οικισμού. Εκφράζουμε θετική γνώμη για την δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Πολίτης έχει αιτηθεί την προσωρινή στάθμευση για φορτοεκφόρτωση έμπροσθεν του καταστήματος του. Για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης του δύναται να παραχωρηθεί θέση προσωρινής στάσης για φορτοεκφόρτωση στην Λεωφόρο Αφαίας πλησίον και έμπροσθεν της επιχείρησης του Super Market.

Η ισχύς της προτείνεται τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και για τις ώρες 17:00 έως 19:00. Εκτός ωραρίου φορτοεκφόρτωσης δύναται να χρησιμοποιηθεί για ολιγόλεπτη στάση. Προτείνεται όπως τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-39 Απαγόρευση στάθμευσης, καθώς και διαγράμμιση με κίτρινη τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ – ζαγκ) ή κίτρινη διακεκομμένη.

Οδός Αιακού, στη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας

Πολίτης αιτήθηκε χώρο προσωρινής εκφόρτωσης αποσκευών και τροφοδοσίας ξενοδοχείου που βρίσκεται επί
της οδού Θωμαΐδου. Για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης του δύναται να παραχωρηθεί θέση προσωρινής στάσης για
φορτοεκφόρτωση στην οδό Αιακού πλησίον της συμβολής με την οδό Θωμαΐδου και έμπροσθεν του περιμετρικού αύλειου χώρου στον Πύργο Μαρκέλλου.

Η ισχύς της προτείνεται καθημερινά από 7:00 έως 20:00 και για τις ώρες όπως τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-39 Απαγόρευση στάθμευσης καθώς και διαγράμμιση με κίτρινη τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ – ζαγκ) ή κίτρινη διακεκομμένη.

Η Δημοτική Επιτροπή 1) Ενέκρινε ομόφωνα την Εισήγηση – Τεχνική Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας και 2 ) Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δημιουργίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Δήμο Αίγινας, Λεωφόρο Αφαίας, στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, έμπροσθεν επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png