Υπογράφηκε σήμερα το συμφωνητικό για τα νέα φωτιστικά, στα γήπεδα μπάσκετ και beach volley. Θα παρέχουν βελτιωμένη απόδοση και μεγάλη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.

fotistika-basket.jpg

Σε πρόσφατη συζήτηση με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Νίκου Μαρίνο και στην ερώτηση για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στα γήπεδα μπάσκετ και beach volley, μετά και την υπογραφή των σχετικών εγγράφων για την προμήθεια από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στα πολλαπλά πλεονεκτήματα των νέων φωτιστικών που θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει ο Δήμος Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Σήμερα υπογράφηκε στο συμφωνητικό για την συγκεκριμένη προμήθεια και την υπηρεσία ανύψωσης, αξίας 3.735 με ΦΠΑ 24%.

Το Aegina Portal αναζήτησε την Τεχνική Έκθεση, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας για την προμήθεια και την τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, που είναι κατάλληλα για χρήση σε γήπεδα και στάδια. Εκεί παρουσιάζονται αναλυτικά οι λόγοι της αντικατάστασης. 

Σε συνέχεια της αυτοψίας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας διαπιστώθηκε ότι ο ηλεκτροφωτισμός των γηπέδων beach volley και μπάσκετ του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα κριτήρια ποιότητας και οικονομίας. Συγκεκριμένα ο φωτισμός είναι ανεπαρκής από άποψη φωτεινής έντασης για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Λόγω της περιορισμένης γωνίας εστίασης της φωτεινής δέσμης και της ανομοιόμορφης κατανομής του φωτισμού προκαλεί οπτική δυσφορία (θάμβωση) στους αθλητές, στους θεατές καθώς και στους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων στον δρόμο πλησίον του γηπέδου.

Ως προς τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά (εκκίνηση και λειτουργία με σύστημα πολλαπλασιαστή, πηνίου και πυκνωτή), τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας καθώς έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους και δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά. Επίσης έχουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας που συνεπάγεται αυξημένο κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν χαμηλό συντελεστή ισχύος και εισάγουν αρμονική παραμόρφωση και παρασιτικές συχνότητες στο δίκτυο τροφοδότησης
αλλά και στο χώρο, με την εκπομπή ακτινοβολίας RF, επίσης απαιτούν μεγάλο ρεύμα εκκίνησης με αποτέλεσμα να καταπονείται η ηλεκτρική εγκατάσταση του γηπέδου κατά την έναυση του φωτισμού.

Η εκτιμώμενη σχέση εξοικονόμησης ηλεκτρικής ισχύος των φωτιστικών LED σε σχέση με τα υπάρχοντα φωτιστικά υδραργύρου είναι 1:4, επομένως για 16 φωτιστικά τεχνολογίας LED ισχύος 100 watt το καθένα έχουμε 1600w ενώ τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα υδραργύρου καταναλώνουν ισχύ 400w το καθένα, συνεπώς για 16 φωτιστικά υδραργύρου αντίστοιχης ή και μικρότερης φωτεινής απόδοσης θα έχουμε 6400w. 

Οι απαιτούμενες ποσότητες των φωτιστικών σωμάτων προκύπτουν από προμέτρηση που διενεργήθηκε από την τεχνική υπηρεσία και συγκεκριμένα θα απαιτηθούν τέσσερα (4) φωτιστικά σώματα (προβολείς) για τοποθέτηση στο γήπεδο και beach volley και τέσσερα φωτιστικά σώματα (προβολείς) για τοποθέτηση στο γήπεδο μπάσκετ.

Το πρωτογενές αίτημα επιμερίζεται σε τρία ξεχωριστά τμήματα, το 1ο τμήμα αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρολογικού υλικού, το 2ο τμήμα αφορά στην παροχή υπηρεσίας ανυψωτικού μηχανήματος με χειριστή, καθώς ο Δήμος Αίγινας δε διαθέτει αντίστοιχο μηχάνημα και το 3ο τμήμα αφορά στην παροχή υπηρεσίας ηλεκτρολόγου για την αποξήλωση των παλαιών φωτιστικών και την τοποθέτηση των καινούργιων ,καθώς ο Δήμος Αίγινας δε διαθέτει ηλεκτρολόγο. Ο συντονισμός των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png