Τι προβλέπει η τεχνική έκθεση, για την επισκευή του σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, προϋπολογισμού 27.500 ευρώ.

DSC_0044-dimotiko-vatheos.JPG

Υπογράφηκε στις 16 Αυγούστου 2024, από τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, η απόφαση για την προμήθεια των υλικών, που αφορούν την προμήθεια στεγανωτικών υλικών για την επισκευή της μόνωσης της στέγης του σχολικού συγκροτήματος Βαθέος, σύμφωνα με την σχετικών τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Επίσης, την ίδια ημερομηνία υπογράφηκε και η απόφαση επισκευής - συντήρησςη της οροφής (αφορά στην παροχή υπηρεσίας αποξήλωση σκεπής, διόρθωση κεραμιδιών κτλ) του σχολικού συγκροτήματος.

Η μελέτη αφορά την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες επισκευής του σχολικού συγκροτήματος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, μετά από τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας “Daniel”.  

Ο Δήμος Αίγινας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από την σφοδρότητα της εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου που έπληξε το νησί στην καθολική του έκταση την 6η και 7η Σεπτεμβρίου και προκάλεσε τις βλάβες στην στέγη του σχολικού συγκροτήματος.

Διενεργήθηκε αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπου διαπιστώθηκε ότι η φέρουσα κεραμοσκεπή ως υπερκείμενη κατασκευή της πλακοσκεπούς στέγης του κτηρίου, δεν συγκρατεί τα νερά της βροχής με αποτέλεσμα την εισροή τους στην τσιμεντένια οροφή του κτηρίου.

Η τσιμεντένια οροφή δεν διαθέτει την απαιτούμενη μόνωση με αποτέλεσμα τα νερά της σφοδρής βροχόπτωσης από την θεομηνία «Daniel» να εισέλθουν στις αίθουσες του 1ου ορόφου. Διαπιστώνεται η ανάγκη της αποκατάστασης της μόνωσης της στέγης του κτηρίου για την προστασία από οποιαδήποτε εισροή υδάτων, την μακροζωία και συντήρηση του σχολικού κτηρίου και πρωτίστως για την ασφαλή παραμονή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η μελέτη αφορά στην προμήθεια των απαιτούμενων υλικών και την παροχή υπηρεσίας εργασιών επισκευών για την αποκατάσταση των βλαβών της οροφής του σχολικού συγκροτήματος Βαθέος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png