Η απόφαση δημάρχου για την παιδιατρική υπηρεσία παρακολούθησης των παιδιών στον Παιδικό σταθμό Χλόης και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοντού. Οι υποχρεώσεις του παιδιάτρου.

paidiatros-stahmoi-aeginas-2.jpg
Με την απόφαση 844/2024, που υπογράφθηκε χθες 20 Αυγούστου 2024, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενέκρινε την σχετική Τεχνική Έκθεση και προχώρησε στην ανάθεση της απασχόλησης παιδιάτρου για την παρακολούθηση των παιδιών, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον Παιδικό σταθμό Χλόης και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοντού, για τη χρονική περίοδο σύμβασης, από Σεπτέμβριο 2024 έως 31 Ιουλίου 2025. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με το από 6 Αυγούστου 2024, πρωτογενές αίτημα, του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας, Γραφείο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας και τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Φ.Ε.Κ. 4249/Β / 5 - 12 – 2017) ο Δήμος Αίγινας έχει την υποχρέωση απασχόλησης παιδιάτρου στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Χλόης Αίγινας και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Κοντό Αίγινας, ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες όπως αυτές αναφέρονται στην παραπάνω νομοθεσία και παραθέτονται παρακάτω. 

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, το σύνολο των παιδιών για το έτος 2024-2025 στον Σταθμό της Χλόης ανέρχεται σε 40 (σαράντα) παιδιά με πιθανή προσαύξηση 10% και στον Σταθμό στον Κοντό 47 (σαράντα επτά) παιδιά με πιθανή προσαύξηση 10%. Ο χρόνος απασχόλησης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-7-2025. Θα επισκέπτεται τον κάθε Σταθμό κάθε 15 ημέρες και θα παραμένει εκεί για να ασκήσει τα καθήκοντα του πέντε ώρες κάθε φορά . Η άσκηση των καθηκόντων του παιδιάτρου θα γίνεται στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Χλόης Αίγινας και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Κοντό Αίγινας.

Η παρακολούθηση της υγείας των παιδιών, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους Σταθμούς, αποτελεί υποχρέωση του φορέα στον οποίο ανήκει ο Σταθμός και ενεργείται από παιδίατρο, ο οποίος επιθυμούμε να επισκέπτεται το Σταθμό εβδομαδιαία. 

Για κάθε παιδί τηρείται Φάκελος Υγείας, ο οποίος ενημερώνεται από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί εντός των Σταθμών και συνοδεύει το παιδί σε όλο το διάστημα της φιλοξενίας του στους Σταθμούς. Ο παιδίατρος καλεί τους γονείς σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις σχετικές με θέματα υγιεινής των παιδιών, κατ’ ελάχιστο τρεις φορές μέσα στη σχολική χρονιά ή και συχνότερα, αν αυτό θεωρηθεί από τον ίδιο σκόπιμο λόγω κάποιου έκτακτου περιστατικού. Ο Παιδίατρος υποχρεωτικά μετέχει στην Επιτροπή μαζί με τον / την Προϊστάμενο / Προϊσταμένη, η οποία συντάσσει το διαιτολόγιο των παιδιών, που καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, μπορεί να ποικίλει από εποχή σε εποχή. Ως βάση για το ποσοτολόγιο τροφίμων και για το διαιτολόγιο λαμβάνονται τα προτεινόμενα στην υπ’αριθμ. Υ1α/76785/12.10.2017 απόφαση του Υπουργού Υγείας (Β’ 3758), όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.

Ο Παιδίατρος που συμβάλλεται με τους Σταθμούς με σύμβαση έργου έχει επίσης τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

α) Επισκέπτεται τον κάθε Σταθμό κάθε 15 ημέρες, εξετάζει τα παιδιά και παρακολουθεί την ανάπτυξή τους, σημειώνοντας τις παρατηρήσεις του/ της στην ατομική καρτέλα κάθε παιδιού.
β) Παρακολουθεί, συνεργαζόμενος με τον Κοινωνικό Λειτουργό και τον Ψυχολόγο, εφόσον υπηρετούν, την ψυχοσωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών.
γ) Εισηγείται για τη δυνατότητα επιστροφής στο Σταθμό παιδιού που απουσίασε από σοβαρή ασθένεια, με βάση το ιατρικό πιστοποιητικό που προσκομίζεται από τους γονείς και την προσωπική του εξέταση.
δ) Υποδεικνύει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υγιεινή των παιδιών και για την υγειονομική κατάσταση των Σταθμών. Διατηρεί σε κάθε Σταθμό πρόχειρο φαρμακείο και για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό πρέπει να σπεύδει για την παροχή των υπηρεσιών.

Το συνολικό ύψος αμοιβής της προσφερόμενης υπηρεσίας 8.500,00€ απαλλασσόμενου ΦΠΑ και συμπεριλαμβανομένης της παρακράτησης 20%, το οποίο κατανέμεται στα 4.000,00 ευρώ για το έτος 2024 και 4.500,00 ευρώ για το έτος 2025 απαλλασσόμενου ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση θα γίνει από επιχορήγηση που λαμβάνει ο Δήμος από την ΕΕΤΑΑ.

Η παραλαβή του συμβατικού αντικειμένου θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια κατά το νόμο επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών του Δήμου για το έτος 2024.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png